Josep Monràs i Jordi Hereu coincideixen a dir que cal escoltar els ciutadans en la primera jornada dels diàlegs

L’alcalde Mollet del Vallès, Josep Monràs, i l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu van obrir aquest dilluns els diàlegs que ha posat en marxa l’Ajuntament de Mollet i que han de servir per dissenyar les ciutats del futur amb la participació de la ciutadania. La primera sessió va centrar-se en La ciutat com agent del canvi. Prop de 200 persones van poder seguir el debat a través del canal Youtube de l’Ajuntament.

Monràs i Hereu van coincidir a dir que aquestes jornades han de servir per escoltar a la ciutadania després de les reflexions dels diversos ponents. Així mateix, tots dos van expressar que és imprescindible “escoltar la ciutadania i trobar solucions reals”.

L’alcalde va recordar que el propòsit d’aquests diàlegs és “fer una reflexió serena des de la proximitat per fer propostes de futur”.

Hereu va fer una defensa del municipalisme. Va considerar que les ciutats mitjanes, com Mollet, tenen grans avantatges, ja que solen tenir més qualitat de vida que les grans urbs i alhora formen uns nodes que les connecten.

Aquesta reflexió va servir perquè Monràs recordés que 9 ciutats s’han unit en l’Arc Metropolità doncs “no som elements aïllats. Tenim problemes comuns i solucions que ens serveixin a tots. No serem mai autosuficients”.

Per finalitzar, tant Hereu com Monràs van coincidir en la necessitat de dialogar amb la ciutadania, encara que tots dos van aportar que després de la interlocució i el debat cal prendre la decisió. “Fer propostes concretes vol dir fer propostes realistes”.

La plataforma decidim de l’Ajuntament de Mollet estarà oberta a rebre els suggeriments de la ciutadania.

El diàleg entre Monràs i Hereu ha estat el primer d’aquest cicle de conferències. Properament, es debatrà sobre Ciutats democràtiques i governs transparents, cap a la recuperació econòmica en temps de pandèmia, L’agenda social per a una recuperació justa i inclusiva i l’última serà sobre Mobilitat sostenible, espai urbà i salut. Totes elles es podran seguir a través del Youtube de l’Ajuntament.