Al-huda demana fer concentracions davant de la casa de l’alcalde també els diumenges

Al-huda Mollet va comunicar aquest dimarts 18 de gener al departament d’Interior de la Generalitat que ha decidit ampliar les concentracions que fa tots els divendres a a la Rambla Pompeu Fabra, davant de la casa de l’alcalde de la ciutat Josep Monràs, també als diumenges, segons ha informat aquesta entitat. Concretament, ha comunicat a Interior que farà concentracions els diumenges dia 30 de gener i 6 i 13 de febrer de 12 h fins a 13 h. Fa uns dies Al-huda Mollet va comunicar que faria concentracions els divendres 21 i 28 de gener i dia 4 de febrer.

LA UNIÓ DE COMUNITATS ISLÀMIQUES DE CATALUNYA S’OFEREIX PER MITJANÇAR

Aquesta petició d’Al-huda Mollet arriba després que el passat dilluns l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, es va entrevistar amb Mohamed El Gahidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya. Aquesta entitat s’ha ofert per fer de mediadora en el conflicte que hi ha entre l’Ajuntament de Mollet i Al-huda amb relació al permís d’obertura d’un local de culte.

“Avui hem repassat la situació i hem deixat molt clar que hem de respectar els domicilis personals”, deia el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, que defensa el dret de la comunitat a manifestar-se però no davant de la casa de l’alcalde. “És un conflicte de legalitat, de no poder tenir un permís d’activitats per poder obrir un lloc de culte que no té res a veure amb un domicili particular. Estan amb el seu dret de manifestar-se, d’expressar el seu rebuig a l’Ajuntament, però sempre a l’Ajuntament de la ciutat”, va declarar.

Mohamed El Gahidouni va detallar que a l’entrevista amb l’alcalde “hem parlat de diferents propostes que poden fer un gir important a aquesta crisi, sempre que la comunitat Al-huda accepti el que hem estudiat avui amb l’Ajuntament”.

L’alcalde atribueix el conflicte a una “manca d’informació per bona part del col·lectiu davant unes resolucions administratives i judicials que demostren que l’Ajuntament està actuant correctament” i ha afirmat tenir “absoluta predisposició a negociar”. La Unió de Comunitats Islàmiques vol traslladar les diferents propostes per desencallar la situació a Al-huda en una reunió a tres bandes.

AL-HUDA: “ASSISTIREM, NO PER NEGOCIAR SINÓ PER ESCOLTAR”

Al-huda Mollet, a més a més d’informar que augmentarà les concentracions, ha fet públic un comunicat aquest dimecres on diu que vol “assistir a la taula de diàleg si és convidada, no per negociar, sinó per escoltar la proposta de l’alcalde Mollet del Vallès Josep Monràs”. El comunicat, molt dur, explica que Al-Huda és membre fundador de la institució UCIDCAT, “la qual cosa significa que l’alcalde no va buscar un tercer per fer de mitjancer” i afirma que vol “capgirar un tema per enganyar i confondre l’opinió pública i revelar la seva personalitat com a persona de diàleg”.

“Si l’alcalde Josep Monràs és formal en el seu discurs per al diàleg i buscar una sortida del conflicte que ha comès a interès personal i partidista, ell personalment ja coneix molt bé el departament governamental que es va oferir per mediar en aquest conflicte des del primer dia, que ja va ser acceptat per l’associació Al-huda de Mollet”, comenten. Concretament, detallen que ha de comunicar la seva proposta al departament d’Afers Religiosos i Culturals de la Generalitat de Catalunya, que “és el departament governamental que és capaç de garantir l’acord i el resultat de les negociacions”.

DEMANEN TRASLLADAR LES CONCENTRACIONS

Fa uns dies la policia municipal de Mollet va demanar traslladar les concentracions que es fan davant de la casa de l’alcalde a la plaça de l’Ajuntament. El passat dijous Al-huda Mollet va presentar al·legacions a aquesta petició dient que fins ara havien fet les concentracions en aquest lloc i que ningú els havia fet cas ni rebut cap representant municipal. Aquest dimecres Al-huda explicava que Interior ha desestimat la petició de la policia local de Mollet i que poden seguir fent les concentracions davant de casa de l’alcalde.