La Cursa Popular de Sant Vicenç recupera diumenge el seu format tradicional

La XXIII Cursa Popular de Sant Vicenç – 12è Memorial Jordi Solé Tura, recupera el format tradicional i es tornarà a córrer pels carrers de la ciutat i per l’Espai Rural de Gallecs, després que l’anterior edició hagués de celebrar-se en un format adaptat a les conseqüències de la pandèmia. La prova, organitzada per l’Ajuntament de Mollet i el Club Atlètic Mollet, es disputarà aquest diumenge 30 de gener a la 10.30 hores.

La cursa consta, com sempre, de dues proves diferents. El recorregut de 10 km serà mixt, amb una part al casc urbà i una altra a Gallecs i la cursa de 5 km, en canvi, serà totalment urbana. La sortida de les proves serà a l’Avinguda del Parc i l’arribada a la Pista Municipal d’Atletisme.

Les inscripcions es poden fer a la pàgina web del Club Atlètic Mollet www.camollet.cat fins al dijous 27 de gener a les 23.59 hores, o quan s’arribi als 1.200 participants. Els i les atletes també poden inscriure’s el mateix diumenge fins una hora abans de la cursa. El preu varia entre els 13 i els 17 euros. De moment hi ha apuntats uns 500 corredors, però s’espera que siguin uns 800. El president del Club Atlètic Mollet, Marcos Venteo va indicar que era mol difícil assolir la xifra de participants del 2019, quan van ser uns 1200, i va manifestar que “estaria content” si s’assoleix la de 800 corredors.

L’alcalde Josep Monràs, ha destacat que “aquest any hem decidit recuperar el model de cursa clàssica, però no hem d’oblidar que encara ens trobem en una situació excepcional i, per aquest motiu, s’aplicaran petites restriccions que ens ajudin a mantenir la prudència i la responsabilitat”

Entre les mesures previstes, es va explicar, hi haurà l’ús de mascareta fins el moment de la sortida i la sortida esglaonada per grups dels participants en funció del seu historial de corredors.

Monràs també ha agraït al Club Atlètic Mollet “el seu esforç excepcional que com totes les entitats esportives de Mollet també han hagut de fer aquests darrers dos anys per seguir potenciant l’esport i la salut a la ciutat” tot recordant que “aquesta cursa va néixer amb el clar objectiu de ser un esdeveniment popular i no competituiu adreçat a tota la ciutadania de Mollet perquè fent esport puguin gaudir dels nostres espais públics i de l’espai rural de Gallecs”.

Tots els participants rebran una bossa que inclou diferents obsequis.

El president del Club Atlètic Mollet, Marcos Venteo, ha volgut agrair “a l’Ajuntament de Mollet el seu compromís i el seu esforç perquè aquest any puguem tornar a gaudir d’una cursa el més semblant possible a les celebrades abans de la pandèmia, i també i als voluntaris i a les voluntàries per la seva aportació que és cabdal per poder celebrar la cursa”.
En total en les tasques d’organització de la cursa participen més de 60 persones.

Venteo ha afegit que “malgrat que la cursa torni a ser presencial, adoptarem un seguit de mesures com ara fer les sortides esglaonades per evitar aglomeracions i l’obligatorietat de dur la mascareta abans de l’inici de la cursa”.

L’any passat, a causa de la pandèmia, els participants van haver de fer un recorregut lliure de 10 km, amb la possibilitat d’anar acumulant la distància durant una setmana.