Sis dies corrents de la molletana Neús Ballús aconsegueix 9 nominacions als Premis Gaudí

La cinta de la directora de Mollet Neús Ballús, Sis dies corrents, aconsegueix fins a 9 nominacions a la XIV Edició dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català. La pel·lícula de la molletana s’ha quedat per darrere de Las leyes de la frontera, de Daniel Monzón, i El ventre del mar, d’Agustí Villaronga, que són les dues pel·lícules amb més nominacions amb 13 nominacions i  12 nominacions. El film de Clara Roquet, Libertad, s’endú fins a 11 nominacions i la pel·lícula sobre l’Open Arms, Mediterráneo, n’aglutina 10. El cineasta de Sabadell Tomàs Pladevall rebrà el Gaudí d’Honor del 2022 pels seus més de 50 anys de trajectòria.


L’Acadèmia ha fet pública la llista completa de nominacions aquest dimarts al matí des de la Pedrera, en un acte presentat pels intèrprets Francesc Orella i Maria Molins. La presidenta de l’entitat cinematogràfica, Judith Colell, no ha pogut ser-hi per estar confinada per coronavirus. El 6 de març se celebrarà la gala dels Gaudí al Museu Nacional d’Art de Catalunya. 


Sis dies corrents ha rebut nominacions com  millor Pel·lícula, per la millor direcció, pel millor guió, per millor Protagonista Masculí (Mohammed Mellali), millor actor secundari (Valero Escolar). També en les categories de millor Direcció de Producció, millor Muntatge, millor So i millor vestuari.