Els municipis de l’Arc Metropolità,entre ells Mollet, expliquen al Govern les seves preocupacions en diferents àmbits

Representants de l’Arc Metropolità, encapçalats per l’alcaldessa de Sabadell i presidenta de l’entitat, Marta Farrés, i entre els que hi havia l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, es van reunir el passat dijous amb el vicepresident del Govern de la Generalitat i responsable de Polítiques Digitals i de Territori, Jordi Puigneró.

Durant la trobada, l’Associació ha pogut exposar al vicepresident els seus objectius i àmbits de treball dins la voluntat de reforçar la veu dels municipis de la segona corona en la presa de decisions i en la planificació i desenvolupament tant de la Regió Metropolitana com del conjunt del territori.

A la reunió també han pres part el secretari general del departament, Ricard Font; el secretari d’Estratègia, Informació i Coordinació Territorial, Xavier Fornells; el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín; la directora de l’Incasòl, Mercè Conesa; el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra; la directora dels Serveis Territorials del departament a Barcelona, Maria Mercè Santmartí; els vicepresidents de l’Associació de l’Arc Metropolità, Xavier Fonollosa i Pere Regull, i diversos alcaldes a més a més de Josep Monràs, alcalde Mollet del Vallès.

Durant la trobada, s’ha abordat la necessitat d’inversions ferroviàries com també a la xarxa viària que permetin millorar i garantir la mobilitat de persones i mercaderies tant entre els municipis que integren l’arc metropolità com amb el principals centres d’activitat i infraestructures del territori com serien l’Aeroport del Prat, el Port de Barcelona o les estacions de Sants o la Sagrera.

Així mateix, s’ha posat de manifest la necessitat d’abordar conjuntament polítiques en matèria d’ordenació de sòl i d’habitatge que aportin solucions globals a qüestions com l’envelliment del parc d’habitatges, les tensions socials derivades d’aquesta situació o la necessitat de disposar de pisos a preu assequible amb les condicions d’accessibilitat i eficiència energètica mínimament exigibles.

L’alcaldessa i presidenta de l’Associació de l’Arc Metropolità, Marta Farrés, ha valorat positivament la reunió, afirmant que “per a nosaltres és important presentar-nos conjuntament davant les institucions. Òbviament cada municipi té la seva realitat però hi ha molts àmbits en què les polítiques només tindran sentit i un efecte real en la ciutadania si les abordem de manera coordinada”.

Josep Monràs, ha explicat al final de la reunió que “és important que els municipis expliquin de primera mà a la Generalitat quines són les nostres preocupacions en la mobilitat, les infraestructures i les polítiques d’habitatge”.

Així mateix, Monràs ha recordat la importància de l’Arc Metropolità com una “potència econòmica que treballa per afavorir que el polígons industrials siguin uns entorns competitius i amb bones comunicacions”.

Nascuda al 2021, l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità la conformen Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Martorell. L’objectiu de l’entitat és establir una estratègia conjunta i coherent de tot aquest àmbit territorial, així com cercar sinergies i treballar conjuntament per enfortir el territori, garantir una bona qualitat de vida als seus ciutadans i dotar els municipis de bones infraestructures i connexions, tot fent especial atenció en la seva manera de fer a les qüestions ambientals.