Mollet va registrar el 2021 191 accidents de trànsit, un 31% menys que el 2019

Els accidents de trànsit al nucli urbà de Mollet continuen a la baixa. Al 2021 hi van haver 191 accidents a la ciutat, un 31% menys respecte 2019, any abans de la pandèmia. D’aquests accidents, 120 s’han produït sense ferits mentre que els 71 restants han estat amb ferits de caràcter lleu. Les principals causes són la manca d’atenció, infracció o errada de la persona que condueix.

Pel que fa al nombre d’accidents mortals, Mollet suma ja 15 anys sense tenir cap accident amb morts al nucli urbà i continua sense presentar cap punt negre a la ciutat, és a dir, no es repeteix cap accident al mateix lloc ni per la mateixa causa.

Pel regidor de Seguretat Ciutadana, Juanjo Baños, aquestes dades “ens demostren la bona feina de sensibilització i coordinació que estem duent a terme en matèria de mobilitat”. Baños també ha destacat que “des de l’any 2007, no hi ha hagut cap accident de trànsit mortal a la ciutat. Una dada que posa de manifest la nostra aposta inequívoca per la seguretat de totes les molletanes i els molletans”.

L’Ajuntament de Mollet va posar en marxa fa dos anys, a principis del 2020, Ciutat 30, la mesura estrella d’un complet i ambiciós paquet de mesures per combatre l’emergència climàtica. La ciutat es va convertir en el primer municipi de Catalunya i els primers d’Espanya en establir la velocitat màxima de 30 quilòmetres per horaa tot el municipi.

III Congrés Internacional per a la Seguretat i la Educació Vial CIPSEVI2021

L’any 2021 Mollet va acollir el III Congrés Internacional per a la Seguretat i la Educació Vial CIPSEVI2021, on es va compartir el model de mobilitat segura a la ciutat de Mollet i es va destacar com exemple a nivell internacional. En la seva exposició de model de treball, des de l’Ajuntament de Mollet, va destacar la importància de treballar la educació del trànsit en l’àmbit escolar i familiar i en conscienciar a conductors i vianants de la importància de seguir les normes de trànsit.

L’Ajuntament de Mollet del Vallès i Policia Municipal, van ser reconeguts per segona vegada amb el II Premi EducaCiudadZero 2019-2020 en la seva categoria Or, pel seu compromís amb l’Educació per la Mobilitat Segura i Sostenible i pel seu registre de cero víctimes mortals en nucli urbà. Al premi van optar més de 140 ciutats de més de 50.000 habitants de tot l’Estat. El primer reconeixement del Premi recollit per Mollet va ser al 2019.