La contaminació a Mollet és insostenible

Mollet del Vallès és una de les ciutats amb un alt índex de contaminació, així ho corrobora els últims mesuraments i estudis d’entitats solvents fins i tot planteja que som la tercera ciutat de l’estat espanyol la segona de Catalunya  i entre les primeres d’Europa al costat de Barcelona.

Fa uns mesos s’ha constituït la nostra  plataforma per a lluitar per un Mollet lliure de contaminació i respirable.

A part de la contaminació atmosfèrica, lluitem també per l’eliminació de l’amiant en canonades d’aigua i edificis públics i privats, un material molt tòxic i que provoca milers de morts cada any.

És necessari que l’ajuntament de Mollet prengui mesures eficaces per a baixar dràsticament els nivells de contaminació a la nostra ciutat, com pot ser continuar convertint en zona de vianants carrers i fer superilles com pot ser en l’estació del Nord i estació de França, crear un veritable carril bici segur, potenciant la bicicleta, i crear un sistema de bicicletes compartides, ampliar el transport públic, instar a la Generalitat a limitar la velocitat als vehicles a 80 km/h  en autovies  i autopistes en carreteres menys.

Limitar el creixement urbanístic per això diem No al nou barri del Calderí i No a la construcció de centenars de pisos al costat   de l’hospital de Mollet del Vallès. No a aquest POUM.

Assegurar Mollet 30 KM, crear aparcaments dissuasius, entre altres mesures necessàries per a aconseguir una ciutat saludable i deixar de ser una de les ciutats amb més mortalitat per contaminació de Catalunya, Espanya  i Europa.

Antonio López

Membre de Mollet  Respira i portaveu de la plataforma en defensa de la  de sanitat pública del Baix Vallès