L’Ajuntament senyalitza les zones de la ciutat on es pot trobar la processionària

El consistori de Mollet del Vallès està senyalitzant aquests dies les zones de la ciutat que poden ser sensibles a la processionària, com per exemple Els Pinetons. L’Ajuntament ho fa de forma paral·lela a la retirada de les bosses d’erugues on es concentren abans de l’arribada de la primavera.

Amb l’arribada de la primavera, les erugues processionàries, que es concentren en bosses durant l’època hivernal a les parts superiors dels arbres, comencen a baixar a terra. Aquest fet suposa un perill per les persones i animals domèstics si les toquen.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha realitzat mesures proactives per eliminar aquestes concentracions. Durant els mesos d’octubre i novembre de 2021, els serveis tècnics municipals han anat fent controls preventius per monitorar la presència de la processionària del pi, tant als pins com als cedres de la ciutat. En aquells llocs on es van detectar bosses, es va procedir a eliminar-les de forma mecànica.

En controls posteriors es va constatar que l’actuació havia estat eficaç. En aquests moments, època de l’any on poden sortir les erugues de processionària, s’està fent una nova revisió per eliminar aquells nius de processionària detectats que hagin pogut sobreviure al primer tractament.

Paral·lelament a aquestes feines, el consistori ha adoptat mesures preventives com senyalitzar les zones afectades, afavorir la biodiversitat i els ocells que se les poden menjar, capturar els adults, tallar i cremar les bosses i instal·lar anells de captura de les erugues perquè no arribin a terra.