La Marineta s’omple per veure “La Guerra contra Cuba”

El passat dissabte 19 de febrer, el Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès va acollir la presentació del documental “La Guerra contra Cuba”, segona proposta del 14è Cicle de Cinema Cubà, organitzat per Mollet amb Cuba. El film ha estat produït pel director Oliver Stone i Danny Glover i està narrat per la periodista cubana Liz Oliva. La sala d’actes de la Marineta es va quedar petita per acollir a tot el públic que va omplir la sala de gom a gom.

La presentació va anar a càrrec de Ramon Franquesa, professor d’Economia Mundial a la Universitat de Barcelona (UB), expert en recursos renovables i economia social, que ha participat en l’Assemblea Internacional dels Pobles i és portaveu de la Marea Pensionista.

El documental examina els efectes de sis dècades de sancions i bloqueig sobre Cuba i el seu poble, agreujades amb el president Trump, després que s’havien alleujat lleugerament durant la presidència d’Obama. “La guerra contra Cuba” ofereix una ullada a la vida quotidiana cubana, plantejant preguntes i investigant causes rarament cobertes pels mitjans occidentals.