L’entrada en funcionament de la Zona de Baixes Emissions a Mollet s’endarrerirà al 2024 o 2025

La posada en marxa de les Zones de Baixes Emissions (ZBE) a les poblacions de més de 50.000 habitants entre els quals hi ha Mollet del Vallès sembla que s’endarrerirà. La Generalitat obre la porta a flexibilitzar la seva entrada en vigor del 2023, al 2024 o 2025.

Ho ha dit la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, en una trobada al Teatre Principal de Terrassa amb representants dels municipis que conformen l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, entitat de la qual forma part Mollet. La consellera ha expressat la voluntat d’arribar a un “consens de país” per millorar la qualitat de l’aire a Catalunya i que això es farà a la tercera Cimera de la Qualitat de l’Aire que es farà el pròxim 18 de març.

La consellera ha explicat que la cimera d’enguany serà d’àmbit nacional, “involucrant a tots els municipis de més de 20.000 habitants, diputacions, agents socials i econòmics de Catalunya”, a diferència de les celebrades anteriorment els anys 2017 i 2019.

“Justament municipis com els de l’Arc Metropolità” que són Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Martorell, “tenen unes circumstàncies molt concretes, i volem reflectir en l’acord totes les realitats existents al país”. A la trobada hi han assistit representants de Terrassa, Sabadell, Rubí, Granollers, Martorell, Vilafranca del Penedès, Mataró, Mollet i Barcelona.