Escola d’infermeria Sí, però pública 100%

Segons els Sindicats d’Infermeria falten a Catalunya 25.000 infermers i infermeres a Catalunya. Segons el conseller senyor Argimon, unes 10.000.

Aquesta situació és estructural. Fa desenes d’anys que es veia a venir i els diferents governs de la Generalitat, tampoc l’espanyol no han fet els deures. En el cas de Catalunya, infrafinançant, desprestigiant la Sanitat Pública per tal de fer negoci privat. En els últims anys, hem passat del 25% de mutualistes privats al 32%.

Per tant, és absolutament necessària la formació de milers de professionals sanitaris: però això requereix que els poders públics demostrin voluntat de fer-ho, que es posin les piles.

A la ciutat de Mollet, la Plataforma per la Sanitat Pública del Baix Vallès, continua reclamant diverses actuacions relacionades amb la salut i el benestar social: una residència pública, ampliació de l’Hospital de Mollet, cosa possible en els terrenys adjacents, on havien d’anar els Jutjats de Mollet. Però aquests terrenys propietat de l’Incasol, organisme de la Conselleria de Territori, s’han venut a la Societat de Socors Mutus, per fer una Escola Universitària d’Infermeria privada, és a dir, de pagament, a la qual no tothom podrà accedir. Per a més escarni, ho finançarà amb el superàvit de la Fundació que va tenir en el 2020 (més de 5 milions d’euros). Aquest superàvit ve dels diners públics, pel fet que la Fundació gestiona diversos Serveis Públics i rep de la Generalitat sobre el 99% del pressupost. Aquests diners s’haurien de dedicar a millores laborals i assistencials.

Finalment, en els últims dies ens hem assabentat que un projecte similar es realitzarà a Sabadell per part de la UAB. La diferència és que en aquest cas, serà una escola d’infermeria pública.

Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès/Marea Blanca de Catalunya