Mollet rebrà dos milions d’euros dels fons Next Generation per posar en marxa quatre grans projectes de lluita contra el canvi climàtic

La conversió en zona de vianants l’entorn de Sant Vicenç, un dels projectes

Mollet del Vallès rebrà en els anys vinents més de dos milions d’euros dels fons Next Generation del programa d’ajuts a municipis per a la implementació de ZBE i la transformació digital i sostenible del transport urbà en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Concretament, Mollet del Vallès té quatre actuacions i el total dels diners a rebre és de 2.135.881 euros.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) del Govern espanyol ha fet públic el llistat dels projectes aprovats inicialment. L’Ajuntament de Mollet ha rebut fons per al desenvolupament de quatre projectes: l’execució de les mesures del Pla Director de la Bicicleta; la conversió en zona de vianants de l’entorn de l’església de Sant Vicenç; les mesures per a la millora de l’accessibilitat al municipi i l’adquisició d’autobús elèctric per a la flota de transport públic de la ciutat. Això representa un finançament del 90% del pressupost d’aquests projectes.

L’alcalde Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha qualificat la resolució com “una bona notícia”. Per Monràs, “aquests més de 2 milions d’euros ens permetran fer un pas endavant en les inversions que Mollet necessita per fer front a les necessitats de la lluita contra el canvi climàtic, tal com ja fem amb altres mesures”.