L’agenda social centra la primera sessió del cicle de conferències, ‘Diàlegs per a la transformació de les ciutats’

L’Ajuntament de Mollet del Vallès va acollir dilluns a la tarda la primera sessió del cicle de conferències ‘Diàlegs per a la transformació de les ciutats’ que té com a objectiu reflexionar sobre el paper de les ciutats en el futur arran de l’impacte que ha tingut la COVID-19.

El debat va girar entorn de l’agenda social per a una recuperació justa i inclusiva i es va reflexionar sobre els efectes que ha tingut la pandèmia en l’ocupació, quins han estat els col·lectius més afectats i també es van debatre i compartir experiències que han servit per a la inclusió de grups vulnerables a la societat i al món laboral. El debat el van seguir un centenar de persones a través del canal Youtube de l’Ajuntament

Les ponents van ser Ana María Díaz, coordinadora de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, Raquel Gil, comissionada de Promoció d’Ocupació i Polítiques contra la Precarietat Laboral de l’Ajuntament de Barcelona, i Antonia Giménez, directora d’Ocupació de Creu Roja Catalunya.

Ana Maria Diaz va destacar “la gran resposta que ha donat l’administració davant la crisi” i concretament va posar de relleu “la feina que s’ha fet des dels serveis socials de l’Ajuntament de Mollet, on hem destinat més recursos dels que ens pertoquen per ajudar a totes les persones que s’han adreçat a nosaltres arran de la crisi”.

Raquel Gil ha assenyalat que “la crisi ens ha canviat la visió que teníem de les ciutats i hem après a veure-les d’una manera diferent. Cal fer un pas endavant en la digitalització però garantint la protecció dels drets de les persones”

Antonia Giménez, per la seva banda, va aprofitar que aquest dimecres se celebra el Dia Internacional de les Dones per posar de manifest que “aquest col·lectiu és un dels que ha patit més les conseqüències de la crisi i que la vulnerabilitat que han patit les dones evidencia els problemes de la nostra societat”.

La propera sessió d’aquest cicle serà dimarts 15 de març a les 19h per i s’abordaran els nous reptes i oportunitats en la mobilitat, tendències accelerades i innovació, i la intermodalitat com a exemple de cooperació.