Concentració a Mollet en protesta a la sentència condemnatòria a un jove de la ciutat per aldarulls

Imatge de la concentració a Mollet. Foto: Jovent Republicà Mollet

L’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a un any i mig de presó a Brian Bartés, de Mollet, un manifestant del Tsunami Democràtica per pegar un mosso d’esquadra als aldarulls del Barça-Madrid del 2019. Els magistrats condemnen Bartés per un d’atemptat als agents de l’autoritat en concurs amb un delicte de lesions però l’absolen d’un delicte de desordres públics.

Aquest dimecres desenes de persones es van donar cita davant de l’Ajuntament de Mollet per denunciar que aquesta és una sentència ” injusta i desproporcionada” i donar el seu suport a Brian Bartés.

El 18 de desembre, la plataforma independentista va convocar diverses protestes al Camp Nou per boicotejar el partit. Un cop va acabar l’encontre, els Mossos van carregar contra uns manifestants que tallaven el carrer Aristides Mallol a l’altura de Travessera de Gràcia.

Segons ha acreditat la sentència, el manifestant condemnat va llançar llavors un objecte de plàstic als policies, va donar una puntada de peu a un mosso a la zona lumbar i després en va donar una altra a l’agent que va intentar detenir-lo.

Segons el tribunal, Bartés es trobava aquella nit als voltants del Camp Nou participant de les protestes de Tsunami Democràtic. En concret era a la zona on un grup de gent tallava el carrer Aristides Mallol a l’altura de Travessera de Gràcia.

Quan els agents van decidir apartar els manifestants, aquests van començar a increpar-los i a llançar-los objectes. En aquell moment, segons els magistrats, l’acusat va llançar un objecte “que semblava de plàstic” a un agent, va errar el llançament i tot seguit va donar una puntada al mateix policia a la zona lumbar.

A continuació, un altre mosso va intentar reduir-lo amb la porra, però va perdre l’equilibri i va caure, moment que va aprofitar el manifestant per donar-li també una puntada de peu. Va ser llavors quan dos policies més van detenir-lo i van veure que portava un fragment d’un totxo en una butxaca.