Mollet inicia un nou procés de participació per transformar la ciutat

L’Ajuntament de Mollet del Vallès posa en marxa un procés per reflexionar i aportar idees entorn els nous reptes socials, econòmics i urbans de la ciutat. L’objectiu és que la ciutadania aporti idees i opinions per poder millorar l’acció municipal en un context de recuperació post pandèmia.

La ciutadania podrà participar en aquest nou espai de manera individual a través de la plataforma Decidim Mollet i per missatge directe a través d’un número de Whatsapp municipal (650085299). També podrà fer aportacions col·lectives en els tallers de proximitat que es faran a tots els barris i en els punts d’informació i participació mòbil que s’instal·laran a diferents espais de la ciutat. L’objectiu és poder rebre propostes relacionades amb els serveis a les persones i a la comunitat, sobre  espais i medi ambient i noves oportunitats per al treball i la formació.

Aquest procés comptarà amb 3 fases: la primera on s’explicarà i informarà la ciutadania d’aquest nou espai de participació ciutadana el proper dilluns 4 d’abril amb un acte ‘l’Alcalde a prop teu’, a la Marineta. Durant la segona fase, fins el 4 de juny, es recolliran les idees i les aportacions que s’hagin fet i, a la fase final, a finals de juny, es presentaran els resultats.

Per tal que la ciutadania tingui informació detallada de tot el procés i de les vies de participació s’ha obert una pàgina web, www.molletelteubarri.cat, on també hi haurà un espai destinat a fotografies antigues. Raúl Broto, coordinador de l’Àrea de Govern Obert, Desenvolupament Econòmic i Innovació, ha animat a la ciutadania a enviar fotos antigues de la ciutat “perquè és un exercici interessant poder fer un recorregut per la transformació i els canvis de Mollet en els darrers anys“. 

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha explicat que amb aquest nou procés “volem escoltar a la ciutadania doncs aquest és un projecte de ciutat a llarg termini que ens ha de portar cap al model de ciutat que volem“. En aquest sentit, ha afegit que “les ciutats estan vivint un procés de  transformació i de canvi que s’ha d’acceptar i qui es continuï mirant el melic perdrà oportunitats“.

Mollet, el teu barri dona continuïtat al cicle de conferències iniciat per l’ajuntament aquest 2022, ‘Diàlegs per a la transformació de les ciutats’. Un espai que compte amb experts de diferents disciplines per reflexionar i analitzar aquests nous reptes i oportunitats en un context de recuperació post pandèmia.