La Federació d’Associacions Veïnals de Mollet anuncia que presentarà un POUM alternatiu al de l’Ajuntament

La federació d’associacions veïnals de Mollet (FAAVM) ha anunciat que presentarà un POUM alternatiu al de l’ajuntament de la ciutat.

“Serà un POUM participatiu, que recollirà la voluntat de la ciutadania, i que es preveu estarà llest al maig de l’any que ve”, comenten des de la Junta d’aquesta entitat.

La FAAVM sota el lema “Quin Mollet volem?” ha explicat que ara inicia un calendari que durarà un any amb taules de debat amb experts, participació ciutadana i amb la presència d’entitats d’interès en les diferents àrees.

“Tot això es farà creant taules participatives obertes a TOTA la ciutadania i entitats del municipi, amb l’objectiu de fomentar el diàleg i recollir propostes sobre un tema tan important com és el futur de Mollet i el Mollet del futur”, afirmen.

El diàleg es durà a terme organitzat per temes d’interès: habitatge, mobilitat, sanitat, medi ambient, equipaments, comerç i sostenibilitat econòmica.

“La iniciativa de la FAAVM neix de la indignació per la falta de participació ciutadana i l’opacitat en el redactat de la proposta del POUM que ha aprovat provisionalment l’actual equip de govern de la nostra ciutat, format per PSC i Podemos amb el suport de Ciudadanos i PdeCAT”, expliquen des de l’entitat veïnal.

“Creiem que no podem deixar passar aquesta oportunitat, cal fer una proposta participativa del model de ciutat del futur que respongui a la voluntat popular i no perpetuï males praxis de l’equip de govern, per exemple: excloure deliberadament el sector del Calderí, o permetre sense cap consulta prèvia noves edificacions en zones verdes consolidades de la ciutat o afectant el PEIN de Gallecs”, assenyalen de la Junta de la FAAVM.

En un comunicat la FAAVM diu que té la voluntat de treballar amb tothom que hi estigui interessat “per tal de poder aportar al nou equip de govern, el que serà escollit a les eleccions municipals del 2023, un document molt més acurat que aporti llum sobre “Quin Mollet volem?”