La deixalleria de Mollet celebra la Diada de Sant Jordi regalant llibres als usuaris

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi la xarxa comarcal de deixalleries de la que forma part de deixalleria de Mollet torna a posar en funcionament el DeixaLlibres, una iniciativa per afavorir la reutilització de llibres i allargar la seva vida, que funcionarà entre els dies 19 i 24 d’abril i permetrà a les persones que facin ús de la deixalleria endur-se llibres de segona mà i portar-n’hi.

L’objectiu de l’activitat és conscienciar a la ciutadania sobre la importància de generar menys residus, però també allargar la vida útil d’aquest producte i que els usuaris i les usuàries d’aquestes instal·lacions recuperin gratuïtament llibres en bon estat i els hi donin una nova vida perquè aquests tornin a ser llegits.

Mitjançant aquesta campanya, iniciada l’any 2021, ja s’han recuperat prop de 31.000 exemplars a les deixalleries del Consorci, majoritàriament novel·les, llibres de contes, biografies i infantils, quantitat que ha permès evitar l’emissió a l’atmosfera de 65.100 kg de CO2, dada que equival a 3.307.080 arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia.

Per participar-hi cal anar a la Deixalleria a portar-hi algun residu. Al costat de l’oficina (recepció) hi haurà exposats tots els llibres que s’ofereixen. Cadascú podrà retirar els llibres que li interessin (màxim 3 per persona) i/o deixar-n’hi si estan en bon estat (si estan en mal estat es consideraran residus i separaran com a paper-cartró).