Col·loquen una llamborda Stolpersteine al carrer Gaietà Ventalló per recordar l’alcalde Fortuny afusellat pel franquisme

Aquest divendres 29 d’abril, a les 18 h, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i l’Associació Pro-Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya, van organitzar un emotiu acte de col·locació de la llamborda Stolpersteine al carrer Gaietà Ventalló, 4, lloc on visqué el batlle Josep Fortuny, afusellat pel règim franquista.

A l’acte van participar diversos regidors de l’Ajuntament encapçalats per la tinent d’alcalde, Mireia Dionisio i el fill de l’alcalde republicà i president de l’Associació Pro-Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya, Pere Fortuny.

Cada llamborda Stolpersteine es fa a mà i és única. És un gest de respecte i d’humanitat que vol contrastar amb l’extermini mecànic i indiscriminat dels règims feixistes.

Les fa l’escultor Michael Friedrichs-Friedlaender al seu estudi dels afores de Berlín. Les platejades recorden a les víctimes del franquisme i les daurades a les del nazisme.

La llamborda col·locada a Mollet ha estat aportada per l’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca.