La deixalleria de Mollet reparteix compost de forma gratuïta

Un any més, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental ha reeditat la seva acció de distribució de compost gratuït per a la ciutadania. Fins al 7 de maig, dins de les activitats de la Setmana Internacional del Compost (#ICAW2022), deixalleries com la de Mollet repartiran un màxim de 50 kg de compost a cada persona que s’apropi a les instal·lacions amb el recipient necessari per dipositar-lo.

Enguany el lema de la #ICAW2022 és “El compost: per a la regeneració del sòl”. L’aplicació d’aquest material incrementa la salut del terra, afavorint la seva riquesa en nutrients. Gràcies a la matèria orgànica que aporta, es beneficia la regeneració del sòl i se n’incrementa el segrest de carboni. A més, el cicle de la matèria orgànica i l’aplicació del compost afavoreixen l’economia circular i suposen una eina més per combatre el canvi climàtic.

Així, amb aquesta mesura i sota la marca COMPOSTVO, es vol fomentar l’ús del compost provinent de la recollida selectiva de la fracció orgànica i recompensar la ciutadania pel seu esforç a l’hora de separar correctament els residus orgànics i possibilitar-ne la producció de compost i biogàs.

La matèria orgànica tractada a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge de Granollers permet que el compost tingui usos com a adob natural en agricultura, com a fertilitzant en tasques de jardineria i en la formulació de substrats, i com a restauració de sòls degradats en projectes d’obra pública.