Aquest estiu comencen les obres de reforma del Pavelló Municipal d’Esports Riera Seca

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat les obres de reforma i rehabilitació del Pavelló Municipal d’Esports Riera Seca que actuaran, principalment, a la coberta, la pista poliesportiva i la grada. El pressupost de l’obra és de prop d’un milió d’euros i la durada de l’actuació d’aquesta primera fase, que començarà aquest estiu, serà d’entre 3 i 4 mesos. 

Al marge de la reforma integral del pavelló, també s’han tingut en compte criteris d’accessibilitat, com serà, per exemple, l’habilitació d’una part de la grada específica per a persones amb problemes de mobilitat, i de sostenibilitat, amb la instal·lació de plaques solars.

Segons l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “tenim clar que aquest espai és una porta d’entrada a la ciutat, i per aquest motiu hem tingut molt en compte el disseny exterior, però això no és el més important, l’objectiu no és la imatge, és la prestància, el confort i que els i les usuàries, ja siguin esportistes o assistents, puguin gaudir d’unes instal·lacions modernes i innovadores”. Monràs també ha volgut recordar que “quan parlem d’instal·lacions esportives no només parlem d’espais on es practica l’esport, també ho fem d’indrets on hi ha interacció social i on s’acullen diferents esdeveniments de ciutat, i això també ho hem tingut en compte a l’hora de dissenyar aquesta reforma”.

De la seva banda, el president del Mollet Hoquei Club, Leo Conde, ha agraït que “no només que l’Ajuntament hagi complert el seu compromís d’actualitzar un dels equipaments esportius més importants de la ciutat, sinó que ho hagi fent escoltant i recollint les propostes que li hem fet les entitats que habitualment fem servir aquestes instal·lacions”.

La presidenta del Club de Patinatge Artístic, Isabel Hernández, també ha volgut “agrair a l’Ajuntament aquesta iniciativa que serà bona per la ciutat i que augmentarà la possibilitat que Mollet pugui seguir celebrant tot tipus de competicions a tots els nivells”.

La reforma i rehabilitació abastarà, entre d’altres, les següents actuacions:

·         Nova conformació de coberta sobre la coberta existent i substitució dels seus elements secundaris de protecció i estanqueïtat. Formació de la coberta mitjançant el sistema Deck.

·         Millora de la il·luminació natural  interior mitjançant la formació de nous lluernaris a la coberta.

·         Formació de cel ras  per a la millora del comportament acústic interior.

·         Substitució del paviment de la pista poliesportiva i el passadís perimetral.

·         Reforma de les grades perimetrals, substitució dels graons i dels seients.

·         Reforma de l’escala de sortida d’emergència amb sortida a la ronda de can Fàbregas.

·         Substitució de l’enllumenat interior de la pista poliesportiva i la grada.

·         Millora de la seguretat en cas d’incendi de la pista poliesportiva i la grada adaptant-lo a la normativa vigent.

·         Substitució de les portes d’emergència existents.

·         Substitució de l’equipament esportiu.

El pressupost de l’obra és de 994.927,19 €, IVA inclòs.

L’obra es completarà amb la remodelació de l’exterior del pavelló donant  continuïtat entre aquest espai i la pista exterior, que serà on principalment les diferents entitats esportives que l’utilitzen puguin entrenar-se mentre durin les obres.