
El catàleg del Banc de Bones Pràctiques (BBP) dels governs locals de Catalunya ha incorporat, en la categoria de Bona Pràctica, el Mapa i Pla Formatiu de Mollet i Baix Vallès per ser una experiència innovadora i de qualitat i que pot servir de referència per altres ajuntaments o entitats locals.
El Mapa i Pla Formatiu de Mollet del Vallès i Baix Vallès vol millorar l’encaix entre l’oferta formativa del territori, les necessitats del teixit productiu i els interessos i les inquietuds de la població. Hi participen diferents agents que realitzen una diagnosi de la situació actual i dissenyen un full de ruta (el pla formatiu) per executar durant els propers anys.
L’objectiu del projecte és millorar les opcions formatives per a ciutadans, empreses i persones emprenedores de cara a potenciar la qualificació de la població del territori per millorar la seva ocupabilitat i millorar la competitivitat de les empreses.
Per l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “el fet de ser reconegut com a bona pràctica implica el reconeixement i la publicació a la seva web i formar part del catàleg de bones pràctiques perquè d’altres municipis puguin replicar-la“.
El Banc de Bones Pràctiques ha reconegut 13 iniciatives de Mollet del Vallès des de 2010 en diversos àmbits.
El Banc de Bones Pràctiques és un servei que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal, amb l’objectiu de promoure la millora i la innovació en els governs locals, la reflexió i l’intercanvi de coneixement sobre polítiques locals. És un projecte impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals i els ajuntaments de més de 5.000 habitants de Catalunya.