Mollet posa en marxa una oficina per informar i assessorar en la rehabilitació energètica d’edificis i habitatges

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha obert l’Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i assessorament tant a comunitats de propietaris com a llogaters de pisos i cases que vulguin reduir la despesa energètica de la llar.

Aquest nou servei gratuït comptarà amb un equip de professionals experts que  faran aquest acompanyament en la rehabilitació energètica d’edificis i habitatges. Estarà ubicada a les dependències de l´arxiu municipal i per accedir al servei es farà mitjançant cita prèvia a través del correu electrònic.

Les diverses línies d´ajuts, mitjançant el Fons Europeus de Recuperació Next Generation EU, tenen com a principal objectiu que els edificis d’habitatges redueixin un mínim del 30% el consum d’energia primària no renovable i redueixin un 25% la demanda energètica anual en refrigeració i calefacció. També es podrà finançar la rehabilitació tradicional que comporti una millora de l’accessibilitat o la  conservació dels edificis.

Les convocatòries d’ajuts europeus s’emmarquen en 3 programes: els programa d’ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell d’edifici, els d’ajuts a les actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges i el d’ajuts a l’elaboració del llibre de l’edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació.

Raul Broto, regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, ha destacat que “aquest és un nou servei de l’Ajuntament gràcies als ajuts europeus dels Fons Next Generation, la qual cosa facilitarà molt a la ciutadania la tramitació dels diversos ajuts per a la rehabilitació energètica i, alhora, també permetrà ajudar en la informació i resolució de dubtes en relació a la factura energètica o en la implantació d’energies renovables als habitatges de la ciutat“.

Per la regidora d’Habitatge, Núria Muñoz, “aquest és un camí de futur per millorar la salut dels edificis que s’han quedat obsolets començant per l’aïllament i les deficiències energètiques del parc actual“. Muñoz ha afegit que “és necessari promoure la rehabilitació dels habitatges, de l’espai públic i dels barris amb criteris de cohesió social i de sostenibilitat ambiental, ja que la rehabilitació ha de garantir el dret a l’habitatge”.

L’Oficina de Rehabilitació Energètica és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Mollet i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.