Mollet defensa la declaració d’àrea tensa per garantir el dret a la vivenda

La regidora d’Habitatge, Núria Muñoz

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha ratificat, en el ple d’aquest dilluns, que es persona com a codemandat en el recurs contenciós administratiu que han obert diverses entitats relacionades amb el lloguer contra la declaració de la ciutat com a àrea tensa de vivenda.

Mollet és una de les ciutats declarada àrea amb mercat d’habitatge tens. Una condició que permetria, entre d’altres mesures, contenir i moderar el preu del lloguer aplicant l’índex de preus evitant-ne l’augment continuat. Ara, diverses entitats relacionades amb el lloguer i la compravenda d’habitatges han obert un recurs contenciós administratiu contra la declaració de Mollet com a àrea tensa de vivenda.

Davant d’aquests recurs judicial, l’Ajuntament de Mollet ha decidit presentar-se com a codemandat davant del TSJC per defensar la necessitat de continuar tenint la condició d’àrea amb mercat de vivenda de lloguer tens.

La regidora d’Habitatge, Núria Muñoz, ha explicat que el recurs presentat per les entitats en contra de la decisió de l’Ajuntament “ens perjudica“, ja que l’objectiu de demanar que el municipi sigui considerat com a àrea de mercat d’habitatge tens pretenia “un topall dels preus de referència a aplicar per aconseguir un major accés a l´habitatge a preus assequibles“.

Muñoz també ha recordat que “una sentència del Tribunal Constitucional declara inconstitucional pràcticament tot el contingut de la Llei 11/2020 de moderació i contenció dels preus del lloguer”.