Instal·lació de fonts amb dues aixetes, qüestió de sentit comú

El passat 3 de maig l’Ajuntament de Mollet va emetre un comunicat per a informar la ciutadania de la instal·lació d’unes noves fonts duals en diversos punts de la nostra localitat.

Concretament a les places Rafael Alberti, Josep Tarradellas i a l’avinguda del Tir Olímpic .

Des de Molletopina ja vam expressar en xarxes socials el nostre malestar i desacord per la instal·lació d’aquest tipus de fonts.

Així li ho vam fer saber a la regidora de benestar animal, Núria Muñoz i al regidor de Ciutadans-Mollet, Iván Garrido que, en definitiva, van ser els que van fer arribar la nostra proposta a l’equip de govern.

Sota el nostre punt de vista hi ha diverses puntualitzacions que volem recalcar de les noves fonts instal·lades:

La primera i per a nosaltres la més important, l’higiènica, és evident que l’alçada de l’única aixeta està a l’abast de qualsevol gos de mitjana altura, apel·lar al civisme dels propietaris com va defensar la regidora Núria Muñoz en diverses intervencions a Ràdio Mollet no evitaria que alguns gossos xuclin l’aixeta.
La segona és l’alçada de l’aixeta, una persona gran o amb problemes d’esquena amb prou feines podrà ajupir-se per a poder beure.
El comunicat de l’Ajuntament de Mollet afirmava que les noves fonts instal·lades disposaven de dues aixetes, això no és veritat, disposen solament d’una aixeta.


I finalment, en totes les converses amb la regidora Nuria Muñoz i amb el regidor Iván Garrido, donàvem totes per fet que les fonts serien les que comunament es coneixen com a fonts duals o mixtes (dues aixetes, una per a persones i una altra per a animals). De fet, ja hi ha diverses instal·lades a Mollet d’aquest tipus, concretament una d’elles a la Plaça Pau Casals, al costat de l’Ajuntament de Mollet.


Per aquest motiu, el passat 31 de maig vam tenir una reunió amb la regidora de benestar animal per a fer-li saber totes les nostres inquietuds i el nostre malestar.

Una proposta com aquesta, dotar de més fonts d’aigua potable per a tots els ciutadans de Mollet, no podia simplificar-se a posar una font amb un abeurador per a gossos.

A més l’excusa tècnica per a dir que aquestes fonts evitarien que s’embocessin no ens la creiem en absolut, en anteriors reunions amb l’equip de govern i tècnics ens van assegurar que el problema no prové de les fonts si no de les canalitzacions que ja estaven reparant.

Després d’explicar-li el nostre raonament a la regidora, es va comprometre a posar tres noves fonts duals (amb dues aixetes) abans de final d’any i reubicar les ja instal·lades en un altre lloc.

La idea és dotar d’un parell o tres de fonts més cada any i el més important, no desinstal·lar les que ja existeixen, com per exemple la que hi havia on està situada la “dona d’aigua” a la Rambla Fiveller.

De la mateixa manera, vam recordar a la regidora que en la proposta figurava el compromís de senyalitzar en la web municipal, mitjançant un enllaç a Google Maps, els punts d’aigua amb l’objectiu de crear un circuit d’aigua i fomentar l’esport.

Esperem que des de l’Ajuntament de Mollet es doni l’afecte que mereix aquesta proposta.

L’equip de Molletopina