No més morts evitables! 

El Marroc i Espanya s’han ocupat a fons per a repel·lir «l’agressió» dels pobres

Tragèdia a Melilla: 37 persones mortes a la tanca. Un titular desolador, més si tenim en compte la gran diferència de tracte a persones que fugen dels seus països d’origen. Uns blancs, altres negres…

La Unió Europea ha permès que s’hagi creat un sistema de dos nivells. Ha posat tots els recursos disponibles per acollir persones que fugen d’una guerra rebent protecció social i un tracte humà, demostrant que té les eines per a fer-ho possible. I ens preguntem perquè els joves africans s’enfronten a nombrosos obstacles: un sistema entelat pel racisme i altres formes de discriminació. Gairebé 100 persones ferides i altres tantes amuntegades com en els temps de concentració dels Nazis a la «frontera d’Europa». El govern del Marroc executa persones i el govern d’Espanya i la Unió Europea aplaudeixen.

Demanem a les autoritats espanyoles i marroquines una investigació ràpida i exhaustiva dels greus abusos comesos a un costat i a l’altre de la frontera. Els drets humans de persones migrants i refugiades han de ser respectats, sense distincions ètniques, i situacions com la viscuda a la tanca de Melilla no poden repetir-se. 

Demanem a les autoritats espanyoles no fer devolucions en calent i protegir les persones que fugen de la guerra i la persecució, facilitant que puguin demanar protecció internacional. Espanya ha d’abandonar aquesta política de doble vara de mesurar en matèria d’asil i refugi segons l’origen de procedència.

Demanem vies legals eficaces per evitar tot aquest patiment. Perquè totes les persones forçades a desplaçar-se, independentment del seu origen, vegin respectats els seus drets i sigui un procediment amb totes les garanties que no discrimini per demanar protecció.

No tolerarem més pallisses a persones que només busquen un futur millor, ja que als seus països d’origen, Europa i els Estats Units, els han exhaurit les seves riqueses.

Des de Mollet diem ben alt:                                                                                             

No més morts evitables!                                                                         

No més devolucions en calent!

Cap persona és il·legal!

Esquerra Unida i Alternativa de Mollet /Gent per Mollet