L’Ajuntament de Mollet presentarà un contenciós per que la Justicia obligi a Educació a mantenir tota l’activitat a l’Escola d’Educació Especial Can Vila

L’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya han mantingut una reunió telemàtica aquest dilluns al matí per intentar trobar una solució pel futur dels 70 alumnes de l’Escola d’Educació Especial Can Vila que el curs escolar 2022-23 no podran iniciar les classes a causa de la situació en què es troben dos dels edificis del centre que pateixen esquerdes estructurals.

A la reunió hi han assistit l’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé, el regidor d’Educació, Raúl Broto, i per part del Departament d’Educació, el director general de Centres Públics, Jean-Marc Segarra, i el director del Servei Territorial Maresme- Vallès Oriental, Simó López.

Durant la reunió, segons ha informat el consistori, el Departament d’Educació ha ofert dues opcions per a l’inici del curs escolar el pròxim 5 de setembre.
Per una banda, traslladar els alumnes afectats a una escola pública de la ciutat i, per l’altra, demanar un segon peritatge que indiqui si amb un reforç dels fonaments es poden utilitzar els dos edificis afectats.

Les famílies de Can Vila rebutjen l’opció del trasllat dels alumnes afectats i demanen a les administracions la continuitat de l’escolarització al centre actua.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Mollet ha proposat que el Departament instal·li provisionalment uns mòduls, tal com va fer el 2015.

També lAjuntament ha dit que es farà càrrec de realitzar el segon peritatge per veure si és possible l’ús i reforç dels edificis fins que els mòduls estiguin instal·lats i així intentar evitar que l’alumnat s’hagi de moure de Can Vila.

Tot i això el consistori presentarà un contenciós-administratiu amb mesures cautelars urgents perquè sigui un jutge qui obligui a realitzar d’urgència l’actuació que permeti que l’alumnat no es mogui del centre.

Des de l’Ajuntament, expliquen en un comunicat, s’ha traslladat la proposta de col·laborar en l’actuació que hagi de dur a terme la Generalitat de Catalunya (Departament d’Educació i Incasòl) per assegurar la continuïtat de les classes de tots els alumnes a Can Vila.