Mor Eliseo Aja, membre fundador del Centre d’Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura

Eliseo Aja, el segon per l’esquerre, en un acte del Dia de la Ciutat a Mollet

Eliseo Aja, catedràtic de Dret Constitucional, ha mort aquest diumenge als 76 anys. Aja era membre, des de la seva fundació, del Consell Assessor del Centre d’Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura amb seu a Mollet.
L’Ajuntament de Mollet va fer pública ahir una nota on anunciava la mort del catedràtic i donava el seu més sentit condol als seus familiars i amics.

Eliseo Aja era nascut a Santander el 1946, va estudiar la carrera de Dret a Valladolid, per després doctorar-se el 1973 a la Universitat Autònoma de Barcelona i es va convertir en catedràtic el 1983 per la UB. Durant la vida va publicar o dirigir una gran quantitat de llibres, entre els quals destaca El Sistema Jurídic de les Comunitats Autònomes (1985), Les tensions entre el Tribunal Constitucional i el Legislador (1998) o L’estat autonòmic. Federalisme i trets diferencials (1999). A banda, però, també ha participat en altres llibres col·lectius. El seu darrer llibre, Estat Autonòmic i Reforma Federal, es va publicar el 2014.

Segons recull la seva biografia de l’Observatori de Dret Públic, ha format part de diferents comissions assessores de reformes constitucionals i legislatives, i també ha acudit com a expert al Parlament de Catalunya. El 2005 va ser escollit president de l’Associació de Constitucionalistes d’Espanya (2005-2008) i el 2009 va ser nomenat membre del Consell de Garanties Estatutàries, per després convertir-se en president.