Trànsit vol reduir a 100 km la velocitat de l’AP-7 entre Mollet i Sant Cugat

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramón Lamiel, ha defensat que uns quants trams de la AP-7 limitin la velocitat als 100 quilòmetres per hora, si és necessari. Entre els trams hi ha el de Mollet a Sant Cugat, entre el kms 142-156. En aquest tram actualment hi ha zones ja limitades a 100 quilòmetres per hora mentre que altres tenen el límit a 120.
“La AP-7 ens ocupa i ens preocupa“, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. El SCT reitera que caldria una reducció a la via de 120 a 110 quilòmetres per combatre l’augment d’accidents, una proposta que la DGT ha descartat. Per això, segons que ha explicat, presentaran al titular de la via una proposta de reduccions notables en deu trams de l’AP-7, d’un total de setanta quilòmetres. D’una altra banda, Lamiel ha apuntat que les velocitats màximes es podrien fixar per sota dels 100 quilòmetres per hora quan hi hagi congestions importants i es disposi d’un sistema de gestió intel·ligent de la xarxa.

“La AP-7 i el sistema viari no són iguals que quan hi havia peatges: cal controlar la velocitat d’una manera diferent”, ha reivindicat el director del SCT. De moment, ja han optat per posar sistemes predictius i de control en cent quilòmetres i es començarà a fer a la C-58 enguany. Tanmateix, Lamiel insisteix que cal que l’estat espanyol limiti la velocitat en les vies amb més accidents.

En relació amb les víctimes mortals –103 enguany– per accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya, Lamiel ha indicat que la causa més concurrent és la distracció, principalment per l’ús del mòbil. Com a exemple, ha citat un control dels Mossos a la AP-7 en què en 88 albiraments de 100 es va detectar que el conductor manipulava el mòbil. Per això, ha dit que a partir del setembre engegarien dues càmeres que detecten si es fa servir el mòbil mentre es condueix.

Ara, tot i la distracció com a causa principal, també ha destacat que segons dades de l’Institut de Medicina Legal, un 40% de les víctimes mortals ha consumit alcohol, drogues o psicofàrmacs.