El bus urbà de Mollet serà gratuït una setmana amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Un any més, Mollet del Vallès s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 22 de setembre. Entre d’altres iniciatives, durant aquestes dates, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ofereix el servei de bus urbà gratuït.  

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2022 tindrà lloc entre el dia 16 i 22 de setembre. L’Ajuntament de Mollet del Vallès s’ha adherit novament i ha plantejat dues accions encaminades a promoure una mobilitat més sostenible al municipi com és que el bus urbà sigui gratuït del 16 al 22 de setembre, ambdós inclosos i uns recorreguts, a peu o en bicicleta, que es realitzaran el dia 22 de setembre.

A Catalunya, a la Setmana de la Mobilitat Sostenible si han adherit més de 250 municipis.  

Mireia Dionisio Calé, alcaldessa de Mollet del Vallès ha explicat que “Mollet és una ciutat compacta que facilita els desplaçaments a peu i crec que és molt important recordar-ho”. Dionisio ha afegit que “crec que el fet que el bus urbà sigui gratuït aquests dies aproparà aquest transport públic a molts molletans i molletanes i els permetrà descobrir que el bus urbà et porta per tot Mollet i que és un bon mitjà de transport per desplaçar-se a Mollet quan no es pot fer a peu. A més, voldria recordar que els busos de Mollet són híbrids i elèctrics, fet que els fa més compromesos amb el Planeta ja que contribueixen a reduir la petjada de carboni.”

RECORRE MOLLET

Al marge d’oferir servei de bus gratuït del 16 al 22 de setembre, el dia 22 l’Ajuntament de Mollet del Vallès posarà en marxa la jornada participativa  Recorre Mollet amb l’objectiu que la ciutadania segueixi fent les seves aportacions respecte la mobilitat a la ciutat. La proposta forma part de les accions participatives en la redacció del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Mollet del Vallès. 

Així, el proper 22 de setembre, es realitzaran diversos recorreguts, en grups reduïts, amb diverses parades comentades on totes les persones que hi participin podran expressar la seva visió i fer aportacions sobre la mobilitat a Mollet.

Hi haurà un recorregut a peu per la zona Nord, un recorregut a peu per la zona Sud i un recorregut en bicicleta per diferents espais del municipi. Els recorreguts s’iniciaran al Centre Cultural La Marineta el 22 de setembre a les 17.30 h. La durada màxima prevista per l’activitat serà de dues hores. Les places són limitades.

Segons el regidor de MobilitatJuanjo Baños González, “com posa de manifest el nostre Pla de Mobilitat, que aquest 2022 estem revisant i actualitzant tenint presents les aportacions ciutadanes, Mollet segueix apostant per una mobilitat sostenible i segura aplicant diferents mesures destinades a prioritzar els desplaçaments a peu, amb diferents vianalitzacions de carrers i actuacions per millorar l’accessibilitat, potenciar els vehicles no contaminats i promoure el transport públic sostenible”.

El regidor afegeix que “aquests compromisos ens porten, un any més, a  adherir-nos a la Setmana Europea de la Mobilitat i seguir apostant per recuperar els nostres carrers per tal que més enllà de vies de transport, també siguin espais de trobada i d’interacció social”.