Llum verda a la creació a Can Fàbregas de la plaça Anna Bosch

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat avui la modificació de la Fase I del projecte d’urbanització de la nova zona de Can Fàbregas que permetrà la creació de la plaça Anna Bosch. La plaça tindrà una superfície de més de 3.700 m² i combinarà espais verds i lúdics i zones de descans.

La creació d’aquesta nova plaça portarà el nom de la que va ser la primera alcaldessa de Mollet en democràcia va ser presa per unanimitat al Ple del passat mes de març.

La nova plaça de 3.706,90 m²es dividirà en dues grans zones: una pavimentada i una altra paisatgística, el que permetrà combinar espais lúdics, de descans, esportius i de circulació amb un entorn verd amb un una gran varietat d’espècies vegetals que provocaran un gran atractiu visual alhora que es potencia la naturalització de l’espai. El disseny s’ha treballat amb la filla de l’Anna Bosch, Gebra Serra, i ha comptat amb aportacions de diferents grups municipals.

L’objectiu general del projecte és prioritzar la mobilitat accessible, els espais verds, la interacció social, l’activitat esportiva i el descans i el lleure. 

La plaça incourà un espai amb sortidors d’aigua amb ús lúdic durant l’estiu, i ornamental la resta de l’any, un espai de jocs infantils (proper a l’anterior), un eespai esportiu amb taules de ping-pong per tal de fomentar l’activitat física a l’espai públic i illes de vegetació amb arbrat que permetran delimitar els espais i que filtraran la visió de les vies del ferrocarril en els límits de la plaça amb arbres d’alçada.

La zona paisatgística de la plaça ocuparà la meitat oest incorporant una àmplia varietat de vegetació, arbres i arbusts de mida mitjana adaptats a les condicions de Mollet del Vallès (xicrandes, arbres de l’amor, tipuanes…). Les illes estaran cobertes de vegetació entapissant tipus prat urbà i de franges de plantes aromàtiques i mediterrànies. Finalment, a la part interior de la plaça, s’inclou un seguit de salons verds: espais de descans amb bancs enfrontats per promoure la interacció social i amb una geometria regular.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha destacat que “amb aquesta plaça retem homenatge a qui fou la primera alcaldessa democràtica de Mollet, l’Anna Bosch”. Així mateix, Dionisio ha afirmat que “les ciutats han de ser espais per viure i conviure, i amb aquest nou espai ampliem els espais de convivència ciutadana amb una plaça pensada i dissenyada per al gaudi de tots els molletans i les molletanes on es podran trobar espais per descansar, fer esport, anar a la zona lúdica amb els infants o a refugiar-se de la calor a les fonts i a les zones enjardinades durant l’estiu”.

El regidor de Projectes Urbans i Obra Pública, Raúl Broto Cervera, ha explicat que aquest espai “s’emmarca dins de l’aposta decidida del govern de la ciutat per potenciar els espais verds de qualitat. Per això la plaça està pensada perquè esdevingui un nou refugi de biodiversitat, la qual cosa contribuirà a mitigar els efectes del canvi climàtic a la nostra ciutat.”.

 Així mateix, Broto ha recordat que aquesta nova plaça “permetrà incrementar la connectivitat en el corredor Gallecs-Besòs, en línia amb l’estratègia d’infraestructura verda que impulsem a la ciutat”.