Quatre alumnes de l’escola Sant Gervasi guanyen el XXII Premi Salvador Reixach per un treball sobre les brigades internacionals

Quatre exalumnes de l’Escola de Mollet Sant Gervasi Cooperativa han obtingut el XXII Premi Salvador Reixach 2022 pel seu treball de recerca realitzat el curs passat.

Els exalumnes són els santfosencs Aniol Iglesias i Adrián Ramírez, la palauenca Yolanda Cases i la molletana Paula Zamora, alumnes de 2n de Batxillerat de l’Escola el curs passat.

El premi l’han obtingut en la categoria de II República, Guerra Civil i Franquisme pel seu treball de recerca sobre la tasca solidària dels brigadistes internacionals en contra dels feixismes en la Guerra Civil Espanyola i a favor dels refugiats anomenat “Brigades internacionals: lluita i solidaritat contra el feixisme”

El treball, tutoritzat per dos professors de l’Escola Sant Gervasi, la Glòria Campoy i en Marc Mas, fa un repàs de l’estada dels brigadistes internacionals en els hospitals americans de la rereguarda i l’estreta relació que van tenir amb els refugiats vinguts d’altres indrets del país.

Davant d’unes 300 persones reunides en el Pavelló Esportiu de Santa Pau (La Garrotxa) els alumnes van recollir el premi i els elogis del president del jurat per la tasca realitzada. Enguany, els premis han rebut més de 50 projectes entre treballs de recerca de Batxillerat i projectes finals de Cicles Formatius.