Canvis en la conselleria de salut de la Generalitat de Catalunya

La Conselleria de salut té un nou conseller. Manel Balcells militant d’ERC que substituirà a Josep Maria Argimon de Junts. Aquest canvi és conseqüència de l’abandó d’aquest partit del govern de la Generalitat. Manel Balcells ha estat designat pel president del Govern, Pere Aragonès.

Les primeres declaracions que ha fet el nou conseller, ens preocupa com és remarcar la bona feina de l’exconseller Josep Maria Argimon i valorant positivament el model publico/privat català.

Creiem que hi ha coses per a preservar com és els magnífics professionals que tenim, la universalització de l’atenció sanitària i la recerca en hospitals públics. Ara bé el sistema ha d’abordar diferents temes per a millorar substancialment l’atenció sanitària al nostre país. Hem de recuperar els milers de professionals perduts en els últims anys. Rebaixar les llistes d’espera, completar els equipaments necessaris promesos i necessaris, en primària, hospitalària i altres serveis sanitaris públics.

Un pla per a revertir les privatitzacions. Aconseguir el 25% per a atenció primària i ampliar el pressupost del departament almenys en 5.000 mil milions d’euros com demana Metges de Catalunya.  Més pressupost sanitari, més personal assistencial i millors condicions laborals i retributives Recuperar els consells de salut territorials i de zona per a implicar la ciutadania en la gestió del sistema nacional de salut de Catalunya.

Des de Comunistes de Catalunya són conscients que totes aquestes mesures s’han de prendre gradualment en diversos exercicis, peto ja en el 2023 s’ha de notar en aquesta direcció. També volem reivindicar que per part de l’estat ha d’haver-hi un millor finançament i reformes legislatives com és la derogació de la llei sanitària que permet la gestió d’hospitals i Caps per la iniciativa privada. Comunistes sempre amb la sanitat pública.

Àrea de Salut de Comunistes de Catalunya