L’Ajuntament inverteix 425.000 euros en millores en l’enllumenat de diferents espais de la ciutat

Nou enllumenat al Correcan de Santa Rosa. Foto: Espai Gos Mollet

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha dut a terme un seguit d’actuacions de millora de la il·luminació de diferents punts de la ciutat que suposen una inversió de 425.000 euros. La millora ha comportat la substitució  de suports (columnes i bàculs) malmesos, així com també la instal·lació de llums LED de menys consum, més il·luminació i més sostenibles amb el medi ambient.

Durant aquest 2022 s’ha anat actuant en la millora de l’enllumenat a tots els barris de la ciutat i s’ha centrat, especialment, en aquells punts on els serveis tècnics municipals i la ciutadania havien detectat un dèficit de llum o fanals en mal estat.

La substitució d’aquests punts d’enllumenat i la instal·lació dels nous s’ha fet amb llumeneres LED per tal d’augmentar la visibilitat, seguir reduint el consum elèctric de la ciutat, reduir la contaminació lumínica i apostar per una energia neta, sostenible i eficient. 

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha destacat que “aquesta actuació ha estat molt important, no només per la gran inversió feta, sinó perquè la millora en la il·luminació em alguns punts de la ciutat era del tot necessària.” Dionisio ha volgut “agrair a la ciutadania la seva implicació en la millora de la nostra ciutat, ja que aquest Ajuntament té clar que Mollet el fem i el farem entre tots i totes”.

Per al regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto Cervera, ha volgut destacar que “es tracta d’il·luminar bé els carrers al menor cost ambiental i econòmic possible”. I ha afegit: “Hem escoltat amb especial atenció a la ciutadania, que ens reclamava millorar la il·luminació en alguns punts concrets com el carrer Gallecs, el carrer Pablo Picasso o el correcan de Santa Rosa. També volem destacar la substitució de tots els punts de llum en una via central a la ciutat com és l’Avinguda Jaume I i l’Avinguda Gaudí”.

Concretament, les actuacions realitzades i les actuacions en execució són:

-Avinguda Jaume I (substitució de llumeneres i repintat de columnes).

-Avinguda Gaudí (millora de l’enllumenat amb increment de 17 punts de llum, s’està executant durant el quart trimestre de 2022).

-Carrer Gallecs entre l’avinguda Rívoli i el carrer Nicaragua (millora de l’enllumenat amb increment de 16 punts de llum).

-Carrer Pablo Picasso (millora de l’enllumenat).

-Correcan de Santa Rosa (millora de l’enllumenat).

-Pas de vianants avinguda Burgos (reforç de l’enllumenat al pas de vianants i senyalització).

-Zona l’Illa (reparació de l’enllumenat).

-Carrer Pau Vila (millora de l’enllumenat).

-Semàfor avinguda Rívoli i el carrer Francesc Layret (substitució del regulador semafòric).

-Substitució de columnes malmeses per corrosió (a tot el municipi, obra en execució fins el 30 de novembre)