Amplían els Tallers de Benestar Emocional i oferiran atenció personalitzada a Can Lledó per millorar el benestar emocional de infants, adolescents i joves

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha posat en marxa el projecte Sentim-nos BÉ per treballar i millorar el benestar emocional dels infants, adolescents, joves i les seves famílies. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament amplia la programació de Tallers de Benestar Emocional que ja es feien als centres educatius de Primària, Secundària Obligatòria i Batxillerats / Cicles Formatius adreçats a l’alumnat amb el propòsit d’arribar a més infants, adolescents i famílies. El projecte consta d’atencions psicològiques personalitzades a càrrec d’un professional, xerrades a les famílies i tallers a les escoles.

L’Ajuntament de Mollet ha cregut oportú iniciar aquest projecte després que diferents estudis hagin posat de manifest les conseqüències emocionals que ha provocat la pandèmia sobre la salut, especialment en infants, adolescents i les seves famílies.

Els objectius són promoure la salut mental i posar en marxa actuacions preventives i comunicatives que tinguin un impacte positiu en el benestar emocional i relacional d’infants, adolescents i les seves famílies a través d’atencions psicològiques presencials, ja sigui individualment o grupal, amb un professional, atencions al Casal Obert, xerrades i un seguit de tallers.

Així mateix, també es pretén detectar i donar una resposta individual, grupal i/o comunitària a situacions de risc de malestar emocional en aquests col·lectius.

El projecte compta amb la col·laboració dels principals mitjans de comunicació locals com Som Mollet, Vallès Visió i Ràdio Mollet. Que crearan càpsules informatives per donar difusió del projecte i de les eines i consells per reconèixer i habilitats bàsiques per actuar davant problemes de benestar emocional a infants i adolescents.

Atenció psicològica individual i grupal

A partir del dilluns 24 de 15 a les 20 hores, cada dilluns i dijous a Can Lledó hi ha una atenció personalitzada a càrrec d’un professional.

És un punt d’atenció amb un professional que és un psicòleg que atendrà a persones afectades o familiars que es puguin apropar per donar consells, pautes, derivar casos greus al servei més adequat, farà alguna teràpia.   

Cal demanar cita a sentimnosbe@molletvalles.cat.

Tallers de benestar emocional als centres educatius

S’amplien els tallers de Benestar Emocional que es fan als centres educatius que enguany s’oferiran també als alumnes d’educació inicial. Els tallers es fan amb diferents formats des d’educació primària fins a la ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, adaptant els continguts a les edats de l’alumnat.

Així, al cicle inicial es faran contes narratius: El color de les emocions, al cicle mitjà, Tinc dret a sentir, a sisè de primària: Transició de primària a secundària, a ESO, Batxillerat i Cicles Formatius prevenció del Bullying; Resolució de conflictes i Motivació i gestió de la frustració.

Tallers de benestar emocional per a famílies

Són càpsules emocionals adreçades a les famílies i en les que es pretén treballar les habilitats per a la gestió emocional. Estan programades a diferents centres cívics i culturals de la ciutat. Totes les càpsules començaran a les 18 hores, l’entrada és lliure i són gratuïtes.

o   Educar Sentint educar amb sentit. El 27 d’octubre al centre cívic de Can Pantiquet

o   Com podem gestionar les emocions  amb infants. El 3 de novembre al centre cívic de Can Borrell

o   Com podem gestionar les emocions amb els  adolescents i joves. El 10  de novembre al centre cívic d Can Borrell

o   Com detectem l´assetjament en infants (Bullying). El 30 de novembre, al centre cívic l´Era

o   Com detectem l´assetjament  en adolescents i joves (Bullying). El  14 de desembre, al centre cívic l´Era

Segons l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, “Tothom som conscients que la pandèmia ha impactat notablement en el benestar emocional de les persones, especialment dels infants, adolescents i les seves famílies” Davant d’aquesta situació, Dionisio ha afegit que “Mollet és una societat compromesa i solidària i és del tot necessari que acompanyem, donem eines i suport a aquells col·lectius que van patir més emocionalment aquella pandèmia que ho va paralitzar tot.  Tots i totes volem una societat més saludable”. I també ha volgut “agrair a Som Mollet, a Vallès Visió i a Ràdio Mollet que se sumin a aquesta projecte, perquè junts arribarem a molta més ciutadania”.

De la seva banda, la regidora de Salut Pública, Pepi Muñoz Pareja, ha destacat que “els principals objectius del projecte que se seguiran aplicant en els diferents tallers que ja estan en marxa són oferir atenció psicològica individual i grupal adreçada als infants, adolescents, joves i als seus familiars i dissenyar accions informatives i formatives també en format digital”.