La 6a edició del Festival Internacional l’Arlequí inclourà actuacions de deu companyies

Deu companyies i artistes d’arreu participaran en la 6a edició del Festival Internacional l’Arlequí, el cap de setmana dels dies 31 de maig i 1 i 2 de juny. L’esdeveniment és una clara aposta de la ciutat per potenciar les arts escèniques de carrer.

Els carrers i places de Mollet del Vallès acolliran una gran varietat d’espectacles d’alta qualitat adreçats a tots els públics en el marc de la 6a edició del Festival Artístic Internacional l’Arlequí. Un any més, el certamen posarà en valor les arts escèniques de carrer amb actuacions, entre d’altres, de circ, acrobàcies, dansa, humor, música o titelles.

En aquesta ocasió, l’Arlequí comptarà amb la participació de 10 companyies, 8 internacionals (procedents de Xile, Itàlia, Suïssa, Brasil, Cabo Verde, Alemanya i Argentina) i 2 nacionals. Com a cap de cartell, el programa inclou un concert de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, amb la seva peculiar rúmbia vallesana. Es faran 10 espectacles diferents, 12 representacions i 9 cercaviles, en les que també hi participaran diverses entitats de la ciutat vinculades amb la cultura popular i tradicional. Són el Ball de Diables de Mollet, la Batucada Joves Mollet, els Castellers de Mollet, la Colla dels Torrats, la Colla Gegantera de Mollet, la Colla Morada i els Espiadimonis de Mollet.

Per la regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, “Mollet es tornarà en convertir en un referent de les arts escèniques de carrer amb una gran varietat d’espectacles per a tots els públics i d’una alta qualitat artística”. La regidora ha volgut agrair a “totes les entitats la seva implicació ja que la cultura popular i tradicionals de la nostra ciutat també té un paper destacat en aquets Festival”.

El director artístic del Festival, Pau Segalés, ha explicat que “portem mesos treballant perquè aquesta 6a edició de l’Arlequí sigui espectacular”. Segalés ha afegit que “l’Arlequí és un somni fet realitat”.

El Festival Artístic Internacional l’Arlequí va néixer l’any 2016. Des d’aleshores s’han celebrat 5 edicions en les que han participat una quarantena de companyies internacionals provinents de més de 16 països, com ara Colòmbia, Brasil, França, Itàlia, Austràlia, Cap Verd, Japó o Portugal.

El nom del festival té el seu origen en una de les figures més emblemàtiques de Mollet del Vallès. Aquest personatge clàssic de la Commedia dell’Arte italiana, a banda de ser una figura estretament vinculada a les arts escèniques i al teatre popular, va ser una de les inspiracions de l’artista molletà Joan Abelló, qui el va representar reiteradament al llarg de la seva trajectòria a través de diverses tècniques (pintura, carbonet, escultura, etc.).

Així, el festival ret homenatge a aquesta figura clau del teatre clàssic i la tradició carnavalesca i alhora a una de les personalitats més destacades de la nostra ciutat tot recordant el polifacètic artista molleta Joan Abelló, de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement.