La 16a MITMO oferirà 25 espectacles, entre ells diversos de gran format

Un total de 17 companyies del territori, nacionals i internacionals, oferiran els seus muntatges a la Mostra Internacional de Titelles de Mollet els dies 31 de març i 1 i 2 d’abril. L’Ajuntament i la companyia molletana Galiot Teatre han reforçat l’aposta per aquest certamen en un any en què es podran veure 25 espectacles i més de 60 representacions.

La Mostra Internacional de Titelles de Mollet ha arrencat motors aquesta tarda, amb la presentació del programa de la 16a edició a càrrec de l’Ajuntament i Galiot Teatre al Centre Cultural La Marineta. El gruix de la MITMO es concentra en el cap de setmana del 31 de març i l’1 i el 2 d’abril, però les activitats prèvies ja han començat avui, amb propostes com els Aparadors dels Titelles, les visites de l’obra En Patufet a les escoles bressol i la representació del primer espectacle d’enguany al Mercat Municipal.

En total, la Mostra comptarà amb la presència de 17 companyies d’arreu, 4 internacionals, 3 nacionals i 10 de Catalunya. Oferiran 25 espectacles i més de 60 representacions als carrers i places del centre de la ciutat. Tots ells, a 5 espais d’exterior (inclosos els recorreguts dels espectacles itinerants), 3 d’interior i al Mercat Municipal com a espai complementari.

Els espectacles itinerants de gran format seran, un any més, un dels atractius de la mostra. La MITMO comptarà, en aquesta ocasió, amb la presència de la companyia belga Les Contes d’Asphaldt, que oferirà en 4 sessions durant els 3 dies del certamen el seu espectacle de xanques amb marioneta de fil i foc Ottfriedt. L’oferta itinerant es completarà amb els espectacles Cavalls de Menorca i Óssos del Pirineu, de la companyia catalana Tutatis, i amb les cercaviles del Mollet Mullat.

La MITMO manté la seva aposta pel públic majoritàriament infantil i familiar, però també hi haurà propostes escèniques pensades per al jovent. La nit de dissabte estarà reservada al públic adult, amb l’espectacle EcO, de la companyia Ymedioteatro de Torreperogil (Jaén).

D’altra banda, el Museu Abelló oferirà unes jornades de portes obertes els dies 30 i 31 de març i 1 i 2 d’abril que comptarà amb un taller familiar de titelles prenent com a model els titelles de la col·lecció de l’artista. L’activitat en aquest espai té una transcendència especial, coincidint amb la commemoració de l’Any Abelló.

Instal·lació convidada

Com a novetat, l’activitat que s’ofereix a l’Espai d’instal·lacions titellaires, al Parc de les Pruneres, compta enguany amb la presència d’una companyia nacional convidada, la Companyia Arawake, de Burgos, que portarà a Mollet del Vallès Titiriscopio, el seu muntatge de titelles de tija amb hologrames. L’oferta es reforça amb les instal·lacions elaborades per la companyia Galiot Teatre, a través de les quals els nens i nenes i les seves famílies podran posar-se en la pell dels titellaires.

La companyia molletana ha creat 3 instal·lacions interactives que es poden veure juntes un cop a l’any, coincidint amb la MITMO. Són les següents:

·         Cal Titella: un parc infantil dedicat als titelles.

·         Munta Titella: un petit taller amb peces i cargols reciclats per muntar titelles articulats.

·         Giravolta Titelles: un carrusel antic que, en comptes de cavalls, porta teatrets d’autòmats.

L’oferta complementària de la ciutat

La Mostra Internacional de Titelles es complementa, un cop més, amb tot un seguit d’al·licients que li donen més vida, a iniciativa d’institucions i sectors de la ciutat. És el cas dels Mollets Mollats, les galetes en forma de peix que, durant els dies de la MITMO, es guarneixen amb el color blau simulant la mascota de la mostra. Aquest dolç l’elaboren íntegrament els nois i noies del taller de pastisseria del Centre Ocupacional del Bosc, un projecte d’integració i inserció laboral adreçat a persones amb discapacitat psíquica.

Per la seva banda, el comerç de Mollet del Vallès tira endavant, un cop més, el circuit dels Aparadors dels Titelles. Del 20 de març al 2 d’abril, 10 botigues del centre de la ciutat llueixen als seus aparadors titelles dels personatges i escenes dels contes clàssics, elaborats per Galiot Teatre.

A més, durant el cap de setmana de la Mostra, restaurants del municipi disposaran del Menú dels Titelles, una oferta gastronòmica a preus assequibles pensada especialment per a l’ocasió.

La regidora de Cultura i Comerç, Mercè Pérez Piedrafita, ha destacat “el reforç de la programació de la MITMO, que any rere any aposta per anar ampliant el ventall de propostes que ens arriben”. I ha agraït “la implicació dels comerços, dels restauradors, del Museu Abelló o del Centre Ocupacional del Bosc perquè, sense ells, la Mostra seria inviable”.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Mireia Dionisio Calé, “la MITMO 2023 comptarà amb novetats, com la instal·lació convidada Titiriscopio o l’augment del nombre de representacions, el que fa que la mostra evolucioni i continuï creixent i consolidant-se any rere any, però sense perdre mai l’essència de la MITMO, que va néixer ara fa 16 anys”. A més, ha posat en valor “l’esforç que hi ha darrera de la Mostra, un esdeveniment de referència a Catalunya i a l’Estat que implica diversos sectors i que demostra el potencial de la nostra ciutat per atraure multitud de visitants”.