La Policia Municipal de Mollet posa en marxa una unitat de drons

La Policia Municipal de Mollet del Vallès disposa d’una unitat de drons formada per dues aeronaus i sis agents formats com a pilots per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (EASA). Aquesta nova unitat permetrà que els agents puguin intervenir en tot un seguit d’actuacions operatives que racionalitzen i augmenten l’eficàcia dels recursos policials i tècnics,  minimitzant els riscos personals.

La unitat està dotada amb dues aeronaus d’última generació, les quals disposen de gps, càmeres per fer vídeos i fotografies amb zoom, càmera tèrmica que pot donar informació de la temperatura de persones i objectes, altaveu per fer arribar indicacions a la ciutadania, sensors òptics i d’infrarojos per evitar col·lidir amb obstacles, sistema d’aterratge d’emergència i paracaigudes per evitar danys i treballar amb la màxima seguretat.

Els agents que formen part de la unitat s’han format al llarg de l’any per poder operar i intervenir en vols planificats, preventius i d’emergències, sota escenaris de diferents riscos i sobrevolant en zones urbanes i sobre persones. Els drons poden operar de dia i de nit, enviant en viu les imatges enregistrades a qualsevol centre de control de l’emergència que s’estigui treballant.

Algunes de les funcions d’aquesta nova unitat son: prevenció i vigilància en actes públics, culturals, i esportius multitudinaris, prevenció d’incendis forestals, incendis a domicilis o empreses, inspecció i valoració de qualsevol emergència o suport i col·laboració amb altres cossos policials i d’emergències, entre d’altres.

El primer tinent d’alcaldessa, Raúl Broto Cervera, ha explicat que “es tracta de dotar de totes les eines possibles a la Policia Municipal perquè puguin fer millor la seva feina i aquesta nova unitat de drons és una eina que augmentarà l’eficàcia dels recursos policials”

Pel cap de la Policia Municipal de Mollet, l’inspector José Francisco Muñoz Conde “aquesta unitat de drons és molt important perquè ens permet tenir una perspectiva diferent que no teníem i ens permet arribar a llocs on fins ara no podíem arribar. Muñoz ha afegit que “amb aquests drons la Policia Municipal de Mollet inverteix en innovació i tecnologia

Tant la unitat de drons, com l’Ajuntament, que son operadors de vol autoritzat, compten amb tota la documentació i les autoritzacions necessàries per EASA, els corresponents plans de vol, assegurances de responsabilitat civil i habilitacions per poder desenvolupar aquestes funcions amb la màxima eficàcia i responsabilitat.