Molletopina puja a un autobús urbà amb l’alcaldessa per demostrar-li els problemes que arrossega el servei

Des de fa mesos, el col·lectiu Molletopina ha estat denunciant les carències i problemes que pateix el servei d’autobús urbà de Mollet del Vallès. Ara, han decidit passar a l’acció i el passat dimecres van pujar a l’autobús amb l’alcaldessa, Mireia Dionisio, per mostrar-li en primera persona els problemes que pateixen els usuaris diàriament.

En la reunió a l’autobús, Molletopina ha mostrat a l’alcaldessa la situació actual del servei d’autobús, que es troba “a l’UCI”, segons les seves paraules. Això és degut a la falta de puntualitat i a la gran quantitat de retards que pateix el servei, així com a la falta de regulació en els horaris.

A més, el col·lectiu ha destacat que la falta d’accessibilitat a algunes parades impedeix que persones amb mobilitat reduïda puguin fer ús del servei. Això és especialment greu, ja que l’autobús és el mitjà de transport públic més utilitzat a la ciutat i moltes persones depenen d’ell per arribar als seus llocs de treball o estudis.

El col·lectiu també ha criticat la situació d’estrès que viuen els conductors, que han de realitzar la volta sencera en 35 minuts, sense cap mena de pausa per anar al lavabo o per descansar. Aquesta situació, segons Molletopina, és inhumana i posa en perill la seguretat dels usuaris.

Molletopina, després de la demostració que el servei presenta problemes, ha demanat a l’alcaldessa que prengui mesures per millorar el servei d’autobús urbà de la ciutat. El col·lectiu ha instat a l’Ajuntament a introduir un mecanisme de regulació horària per evitar els retards, millorar l’accessibilitat a les parades i millorar les condicions laborals dels conductors. Molletopina espera que la seva acció ajudi a posar el focus en aquest problema i aconsegueixi un canvi real i efectiu en el servei d’autobús urbà de Mollet.