L’Ajuntament de Mollet se suma al Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

Des d’aquest dilluns està penjada al balcó de l’edifici de l’antic Ajuntament una pancarta commemorativa per mostrar el suport del consistori al col·lectiu LGTBI+ i dimecres, a les 12 h, es durà a terme l’acte institucional amb la lectura del manifest.

L’Ajuntament de Mollet del Vallès commemora un any més el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ amb diverses accions de sensibilització vers la població. Aquest dimecres, a les 12h, es llegirà un manifest de la Diputació de Barcelona a les portes de l’Ajuntament per a reivindicar la lluita i els drets de les persones que formen part d’aquest col·lectiu.

El manifest s’ha consensuat a la reunió de portaveus d’aquest dilluns. Hi ha donat suport PSC, Ara Mollet-ERC-EUiA-AM, Mollet en Comú, Junts per Catalunya Mollet i l’abstenció del Partit Popular.

Museu Abelló

La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya (XMAC), de la qual en forma part el Museu Abelló, s’adhereix a les reivindicacions del Dia Internacional de l´Orgull LGTBI+ amb una mostra dispersa en el territori.

La mostra comprèn cinquanta-cinc obres repartides en vint-i-tres museus. A partir del 28 de juny l’exposició en línia es podrà consultar a la web de la Xarxa de Museus d’Art i també s’editarà una petita publicació que permetrà localitzar les peces i animarà a recórrer els museus amb una mirada diferent.

Aquesta acció permet rellegir algunes de les obres que es poden trobar a les col·leccions dels museus una mirada diferent. En el cas del Museu Abelló es troben les pintures de Marià Pidelaserra i Brias titulada, ‘Nus’ i  de Manolo Hugué,  ‘Dos joves d’esquena’.

Servei d’Atenció Integral (SAI)

L’Ajuntament també disposa de del 2021 del Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI+ per sensibilitzar i oferir informació, suport i recursos donant resposta a les consultes vinculades a les diversitats sexuals i de gènere del col·lectiu, els seus familiars i professionals que hi tinguin algun vincle. El SAI s’ofereix de forma presencial els divendres de 10 a 13 h al CIRD Joana Barcala (carrer d’Àngel Guimerà, 11-15). Per sol·licitar el servei cal demanar cita prèvia.

Des de l’any passat les pilones de separació entre la vorera i la calçada de l’avinguda Jaume I amb la Rambla llueixen els colors de la bandera irisada.