Mollet obre la consulta prèvia per elaborar l’ordenança de la Zona de Baixes Emissions

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha obert el període de consulta pública prèvia a l’elaboració de l’ordenança que reguli la Zona de Baixes Emissions. El procés participatiu estarà obert fins el 15 de setembre.

Aquesta setmana s’ha obert la consulta pública prèvia a la redacció de l’ordenança de mobilitat. Un fase prèvia on la ciutadania de Mollet;  entitats, associacions o comerços poden fer les aportacions que considerin per tal que puguin ser contemplades durant el procés de redacció de l’ordenança. Es pot participar en aquest procés fins el 15 de setembre.

La Llei 7/2021 de canvi climàtic i transició energètica estableix que tots els municipis espanyols de més de 50.000 habitants, com és el cas de Mollet del Vallès, hauran d’adoptar, abans que finalitzi 2023, l’establiment d’una Zona de Baixes Emissions (ZBE) dins del seu terme municipal.

L’elaboració de l’ordenança s’està treballant de manera coordinada amb la resta de municipis que formen Associació de Municipis de l’Arc Metropolità per poder aplicar criteris similars i tenir una proposta conjunta amb el mateix tipus de regulació.