L’atur va tornar a baixar a Mollet el novembre

Les xifres de l’atur a Mollet del Vallès mostren una tendència a la baixa durant el mes de novembre, amb una disminució de 10 persones respecte al mes d’octubre i un notable descens de 85 persones en comparació amb novembre del 2022. Segons les dades proporcionades per les oficines de Treball de Catalunya, el total d’aturats a Mollet del Vallès es manté en 2.685 persones, representant un 10,70% de la població activa local.

En un context més ampli, el Vallès Oriental també experimenta una lleugera disminució de l’atur, amb 59 persones menys en aquest mes de novembre. La xifra total de persones aturades a la comarca arriba a 19.305, reflectint un descens relatiu del 0,30% en comparació amb el mes anterior. És rellevant destacar que, a nivell interanual, l’atur a la comarca ha disminuït en 378 persones, representant una baixada d’aproximadament el 2%, mantenint la tendència registrada el mes anterior. La taxa d’atur provisional se situa en el 10,2%.

A nivell municipal, alguns dels descensos més destacats respecte a octubre es donen a Canovelles (-18 persones), les Franqueses del Vallès (-22) i Parets del Vallès (-17). Pel que fa a la comparació interanual, ciutats com Granollers, Mollet del Vallès i Canovelles experimenten una reducció significativa de l’atur, amb descensos de 160, 85 i 62 persones, respectivament.

Amb dades proporcionades per les oficines de Treball de Catalunya, la xifra total de persones aturades a Catalunya al finalitzar el mes de novembre és de 339.907, la més baixa en aquest mes des del 2007. Malgrat un lleuger increment del 0,06% en comparació amb octubre (214 persones més), aquesta xifra demostra una tendència contrària a la que es registra a la comarca, on la disminució de l’atur és una constant des de fa diversos mesos.