El Jutge de Mollet arxiva la denúncia per desordres públics contra cinc membres de la PAH Mollet Baix Vallès

“El passat 17 de febrer, cinc companyes de la PAH Mollet Baix Vallès, van rebre una citació per a declarar en primera instància, acusades de desordres públics i resistència a l’autoritat. Uns delictes que podien implicar penes de fins a 6 anys de presó”, segons una nota de premsa de la PAH Mollet.

La denúncia va ser interposada directament per la policia local de Mollet i feia referència a una acció simbòlica de denúncia que va tenir lloc el 29 de juny de l’any passat a la plaça de l’Ajuntament de Mollet. La PAH Mollet assegura que aquesta denúncia és un acte d’atac al dret a la protesta i una manera de silenciar-los.

La PAH Mollet ha estat defensant el dret a l’habitatge durant anys i no està disposada a quedar-se callada. Consideren les acusacions surrealistes i una mostra de com els poders fàctics intenten aplicar la Llei Mordassa per a ocultar les seves pròpies misèries.

La denúncia demanava penes de presó per activitats com “ser aquí”, “ser amic de” o “ser portaveu de la PAH”, segons la mateixa nota de premsa. La PAH Mollet considera aquestes acusacions desproporcionades i un intent de tancar-los o imposar multes injustificades.

Després de la vista prèvia que va tenir lloc el 23 de març, el jutge ha decidit donar carpetada a la denúncia, evitant així un judici que, segons la PAH Mollet, hauria estat una pantomima i una despesa innecessària de diners públics. La PAH Mollet insta les autoritats a invertir els recursos en cobrir les necessitats de les persones més desfavorides en lloc de perseguir-los per defensar els seus drets fonamentals.

La PAH de Mollet Baix Vallès expressa la seva determinació de continuar mobilitzades i defensant les famílies vulnerables que acudeixen a les seves assemblees en situacions desesperades. Agraïxen el suport rebut per part d’Alerta Solidària.

Per a recaptar fons per a cobrir les costes judicials derivades d’aquest fet, la PAH de Mollet Baix Vallès celebrarà una festa el pròxim 15 de juliol a La Tramolla. L’objectiu de l’esdeveniment és celebrar les victòries aconseguides i assegurar-se que disposen dels recursos necessaris per a defensar-se en futures situacions similars. La PAH Mollet espera que, a partir d’ara, les seves veus siguin escoltades i siguin detingudes menys vegades fins aconseguir posar fi als desnonaments.