Sumar En Comú Podem reivindica a Mollet la immersió lingüística, l’educació pública i la igualtat d’oportunitats

La cap de llista per Barcelona de SUMAR-En Comú Podem Aina Vidal han començat aquest dissabte el primer cap de setmana de la campanya a Mollet del Vallès acompanyada pel ministre d’Universitats, Joan Subirats, del portaveu de SUMAR i eurodiputat, Ernest Urtasun, i de la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach. En un acte centrat en l’educació, Vidal ha reivindicat la immersió lingüística, l’educació pública i la igualtat oportunitats com a patrimoni de les classes treballadores.

Vidal ha començat la seva intervenció fent referència a les tendències a l’alça de SUMAR a tot l’estat i la importància que aquesta tingui un bon resultat per tal de poder reeditar una majoria progressista, “Sumar ha obert el camí de la remuntada, aquest vot és el vot decisiu pel 23J,” ha exclamat Vidal des del faristol.  En aquesta línia, la candidata ha volgut assenyalar que passarà si PP i VOX arriben al govern, “ho estem veient en València i en les Illes. El primer que fan al govern és apujar-se el sou; el segon és censurar obres de teatre i el tercer és abandonar la llengua: el català, el valencià i mallorquí.”

La candidata ha volgut insistir que aquestes eleccions també van de la llengua de tothom i de la seva supervivència si guanyen les dretes. En aquesta línia ha volgut recordar i destacar que en aquesta passada legislatura els comuns hagin aconseguit que el PSOE tornés a la posició de defensar la immersió lingüística a Catalunya, “la immersió no és un patrimoni de la dreta catalana, la immersió és el patrimoni i la conquesta de la gent treballadora d’aquest país,” ha afirmat contundent. Vidal ha insistit que SUMAR mai permetrà si governa que es toqui la immersió lingüística.

Ernest Urtasun, eurodiputat dels comuns i actual portaveu de SUMAR, ha destacat la importància de la mobilització del vot progressista en aquestes eleccions, “cap vot es pot quedar a casa. El vot a Sumar és un vot decisiu per la majoria de govern.” També ha reflexionat sobre el model de societat que volem per la pròxima dècada i ha destacat mesures com la reducció de la jornada laboral, la pujada de l’SMI o la reducció de l’edat de jubilació, “el vot a sumar val doble, per reeditar un govern progressista i també per assegurar que el PSOE no tindrà la temptació d’estudiar la pujada de l’edat de jubilació.”

El ministre d’universitat, Joan Subirats, ha començat la seva intervenció apuntant sobre la igualtat d’oportunitats i la igualtat de condicions i el paper de l’educació. En aquesta línia ha fet valdre la llei d’universitats aprovada per la majoria de progrés la qual ha titllat de ser una de les lleis més ambicioses. “Avui les taxes universitàries no es poden pujar per llei, gràcies a aquest govern, avui hi ha 1000 milions d’euros més per beques i volem continuar treballant per fer una universitat i una educació a l’accés de tothom.”

Per la seva banda, Jéssica Albiach, presidenta d’En Comú Podem al Parlament, ha reivindicat el paper clau de l’espai en aquestes eleccions. “Estem aquí sabent que en aquestes eleccions ens estem jugant tindre un país que miri endavant o un país que miri enrere, tenim una nova oportunitat per Catalunya,” ha introduït Albiach i ha afegit que el resultat de les pròximes eleccions generals a Catalunya marcarà el camí dels pròxims anys a Espanya. La diputada, des d’un acte centrat en l’educació, ha aprofitat la seva intervenció per assenyalar les mancances de la conselleria d’educació en la climatització de les aules després de la deixadesa de Cambray durant l’últim curs.

L’acte que s’ha fet al Parc de Can Mulà ha comptat també amb la presència de Marina Escribano, regidora de Mollet, que ha fet d’amfitriona, i de l’alcalde de Montornès del Vallès i nº 9 de la llista, José Montero, que ha fet d’ambaixador del Vallès a l’acte.