Manuel Fuentes, Hotel Cochambre, Buhos, King África o l’actuació de la Colla de Xiquets de Valls, caps de cartell de la Festa Major de Mollet 2023

Aquest dilluns 17 ha tingut lloc la presentació del programa i el cartell de la Festa Major d’estiu 2023. Durant l’acte s’han descobert els dos cartells de la Festa Major obre dels dissenyadors Anna Pagès ( Anna Banana) i Víctor Manuel Fernández ( Victor Skyper).

També es van presentar els caps de cartell i el centenar d’activitats per a tots els públics que conformen la programació d’enguany.

Enguany el responsable del Pregó de la Festa Major serà el showman i humorista Manuel Fuentes que, a més a més, protagonitzarà una de les nits de concerts amb la seva banda de tribut a Bruce Springsteen, the SPRING’S TEAM. Altres grans protagonistes dels concerts de la Festa Major 2023 seran Hotel Cochambre, Buhos, Els Catarres, la Festa Rac 105 i la Nit de grups locals, a càrrec del MAM, i els morats han sorprès amb l’actuació de l’explosiu King África.

La Diada Castellera de Festa Major també serà excepcional, ja que comptarà amb la presència de la considerada com la millor colla castellera del món, la Colla dels Xiquets de Valls que actuaran al costat dels Castellers d’Igualada i dels Castellers de Mollet.

La presentació va anar a càrrec de l’alcaldessa de la ciutat, Mireia Dionisio Calé; la regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, i els caps de les colles de Morats i Torrats, José López i Maria Vico, respectivament.

L’alcaldessa Mireia Dionisio Calé, ha destacat que la Festa Major arriba enguany “amb un programa de qualitat, adreçat a tots els públics, grans i petits”. Segons ha remarcat, “els carrers de Mollet s’ompliran novament de gegants, diables, castells, balls i música. De nou, veurem somriures i rialles i, amb ells, mostrarem els valors culturals, cívics i participatius d’una ciutat amable i acollidora”.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, ha destacat que la Festa Major de Mollet del Vallès “és una celebració preparada amb les colles de la ciutat, però també amb més de 25 entitats i associacions molletanes que participaran de manera directa en l’organització d’activitats concretes del programa o bé en tasques de control, sanitàries o de seguretat. En aquest sentit, volem agrair a totes les persones col·laboradores la bona predisposició i entesa a l’hora de treballar conjuntament”.

El programa

La Festa Major 2023 comptarà amb un programa amb més d’un centenar d’activitats i una oferta molt variada. Els artistes i grups Lildami, Els Catarres, Buhos i Tapeo Sound System són els caps de cartell de la celebració en les grans nits del parc. La Nit d’artistes locals obrirà aquesta oferta el dijous 17 d’agost, que es tancarà amb la Festa de RAC 105, el dilluns 21 d’agost, i el periodista i pregoner d’enguany, Manuel Fuentes, i el seu espectacle Manel Fuentes & The spring’s team, l’endemà dimarts, 22 d’agost.

A més, hi haurà matinals infantils d’activitat lúdica i de contacte, com les dinamitzacions infantils en el Refugi Climàtic de Pruneres o la doble sessió de cinema amb Tadeo Jones 3 (en català)i Top Gun Maveric. El programa es completa amb les grans actuacions a l’envelat, com el ball d’inici de la Festa Major amb l’Orquestra Gerunda, l’espectacle ABBA The New Experience. Tribut a Abba i el monòleg de Javi Sancho, un dels millors comediants de l’escena actual española. També hi haurà concerts de caire més reduït i intimista a la terrassa del Museu Abelló i al Mercat Vell, com els de Paula Peso i Maruja Limón.

Pel que fa a la cultura popular, les colles i el bestiari de Mollet del Vallès tornaran a sortir un any més pels carrers de la ciutat. A més, l’actuació castellera comptarà amb la presència de la Colla Vella de Xiquets de Valls, els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Mollet. El Correfoc de Festa Major comptarà amb un caire especial amb motiu del 40è aniversari de la Colla de Diables.

El pregoner: Manel Fuentes

El periodista Manuel Fuentes Muixí, conegut com a Manuel Fuentes, serà el pregoner de la Festa Major 2023. Nascut a Barcelona el 14 de gener de 1971, va estudiar Periodisme a la UAB. El 1995 li va sorgir la seva primera oportunitat laboral de la mà de la ràdio catalana i abans de fer els 30 anys ja havia obtingut el seu primer Premi Ondas.

El 1997, es va estrenar com a col·laborador al programa Crónicas Marcianas, on va adquirir especial èxit. El 2001, va tirar endavant el seu propi programa a Telecinco, La noche… con Fuentes y cía, amb el qual va guanyar el seu segon Premi Ondas un any més tard. Caiga quien caiga y Tu cara me suena van ser els treballs amb els quals va triomfar a la televisió.

Al marge de la televisió, ha treballat de conductor de ràdio i actor de doblatge. En el cinema, ha fet els seus primers passos en pel·lícules com Torrente 2: Missió a MarvellaMadagascar Cercant Nemo.

El Cartell

Els encarregats del cartell són Anna Banana i Victor Skipper, dos artistes de Mollet del Vallès estretament lligats a l’escena underground barcelonina i membres des de fa més d’una dècada de diferents grups de punk. Els seus treballs inclouen el cartellisme, portades i còmics, així com el tatuatge.

Victor Skipper ha assenyalat que “per a nosaltres ha estat tot un repte fer el cartell de festa major perquè representava una creació una mica més agradable o més simpàtica a l’art que solem fer, ja que venim del món del punk”. El dissenyador ha afegit que en la seva obra han volgut que el cartell “mostrés un ambient festiu, sense anar més enllà, però també volíem que fos representatiu de la Festa Major”