La nova ordenança de tinença d’animals de companyia obligarà als molletans a netejar els orins de les seves mascotes

El ple de l’Ajuntament de Mollet del Vallès va donar dilluns llum verda a crear una comissió d’estudi prèvia a la modificació de l’ordenança municipal de tinença d’animals de companyia. L’objectiu d’impulsar aquesta ordenança és buscar una solució a l’impacte que tenen els orins de gossos sobre la neteja i mobiliari urbà.

L’Ajuntament de Mollet vol combatre la corrosió que els orins provoquen sobre el mobiliari urbà i les façanes i eliminar les olors millorant la imatge de la ciutat. Per aquest motiu, es vol fer obligatori que els responsables de gossos hagin de netejar amb aigua els llocs on els animals hagin orinat.

El regidor de Civisme i Paisatge Urbà i Manteniment de l’Espai Públic, Ferran Segarra, ha explicat que “volem que Mollet sigui una ciutat cuidada, neta i cívica, que estima els seus gossos i on volem que els animals tinguin tots els drets però alhora també volem que els seus responsables tinguin també les seves obligacions“.

Des de la regidoria de Benestar Animal també s’aprofitarà per revisar i actualitzar, si cal, l’ordenança municipal de tinença d’animals de companyia.