L’Open Catalunya de Billar Americà supera la xifra de participants i comptarà amb l’assistència de 4 campions del món

Aquest dilluns 24 de juliol es va presentar la tretzena edició de l’Open Catalunya de Billar Americà que es farà els propers 27, 28, 29 i 30 de juliol al Mercat Vell de Mollet.

Aquest Open és considerat el millor Open de Billar Americà de Catalunya i un dels tres millors d’arreu d’Espanya.

A l’acte de presentació van assistir l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé i el president de l’Associació Molletana de Billar Americà (AMOBA), Gerard Camp.

La tretzena edició de l’Open Catalunya de Billar Americà fa un nou pas endavant en assolir la xifra de 256 participants per primera vegada. L’any passat els participants van ser un total de 196 “És un increment molt gran”, va explicar Camp que va indicar que això obligava a fer alguns canvis organitzatius amb relació al nombre de taules on es juga (ara seran nou taules i l’any passat eren vuit) i col·loca l’espai del Mercat Vell al límit de la seva capacitat. Si en els pròxims anys segueix creixent la competició AMOBA i l’Ajuntament de Mollet hauran de pensar en un espai alternatiu de major capacitat. “Volem créixer de forma sostenible”, va avançar Camp.

Gerard Camp va explicar que l’Open comptarà amb la presència de 4 campions del món i d’una gran quantitat de jugadors amb un palmarès envejable dintre del billar americà. Va manifestar la seva satisfacció i orgull per la presència de tots aquests jugadors – la majoria d’ells catalans- i va recordar que una de les principals característiques de la competició és que permet a jugadors d’inferior nivell enfrontar-se amb alguns dels mestres presents.

En la 13a edició de l’Open s’oferiran un total de 48 premis de molt diverses categories que tenen una valoració total d’uns 13.000 euros. Això ha estat possible perquè la competició té actualment 65 comerços i empreses col·laboradores.

També s’aprofitarà el campionat per recordar la desaparició de Jaume Grau i rendir-li un petit homenatge. “No es pot parlar de billar americà a Mollet sense pensar en ell”, va explicar el president d’AMOBA.