La PAH de Mollet i Baix Vallès ha aconseguit un total de 16 lloguers socials el darrer any

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mollet i Baix Vallès ha posat punt i final al curs 2022/23 amb un balanç “positiu i esperançador”. Durant aquest període, segons informen, s’han aconseguit un total de 16 lloguers socials, una fita que omple de satisfacció a tot el col·lectiu.

En un comunicat expliquen que amb un treball intens i constant al llarg de l’any, la PAH Mollet i Baix Vallès ha aconseguit “avançar en la lluita pel dret a l’habitatge, acompanyant i donant suport a les persones que més ho necessiten”. “S’han superat situacions molt complexes, com l’angoixa dels imminent desnonaments o la desesperació de no poder pagar el lloguer o l’hipoteca, tot amb l’objectiu de lluitar contra la vulnerabilitat i exclusió residencial que afecta a tantes famílies”.”, comenten.

“Davant d’una realitat en què els bancs i fons voltor intenten fer recaure la culpa sobre els més desfavorits”, la PAH ha demostrat que aquesta situació “no és responsabilitat dels afectats, sinó d’un sistema que els oprimeix i expulsa”. Enfrontant-se a la burocràcia i la manca de voluntat per aplicar les lleis que protegeixen els drets dels ciutadans, la PAH ha exercit una pressió efectiva sobre les entitats bancàries, aconseguint la signatura de lloguers socials en diferents casos.

A més dels èxits en l’àmbit local, la PAH Mollet i Baix Vallès ha estat activa en les mobilitzacions i accions conjuntes impulsades per altres PAH de Catalunya, defensant amb fermesa els drets de l’habitatge i participant en tallers per empoderar a les persones afectades.

Tot i celebrar les victòries, la PAH és conscient que el camí encara és llarg i que moltes famílies continuen vivint amb la por i l’angoixa d’un desnonament. Per això, la seva tasca no s’atura i es reprendran les assemblees el dijous 7 de setembre, amb l’energia renovada per seguir treballant en la defensa dels drets de tothom a tenir un habitatge digne.