David Simón es proclama vencedor del XIIIè Open Catalunya de Mollet

El XIIIè Open Catalunya de billar americà es va fer aquest passt cap de setmana al Mercat Vell de Mollet amb un nou rècord de participants i amb la presència de 4 campions del món.

David Simón, de Barcelona, va ser el Campió de Catalunya al vèncer 6-4 a Iván Belmonte (Barcelona) a la gran final. En David és Campìó de Catalunya Individual i per Equips, també d’Espanya per Equips. L’Iván és 2 vegades sots-campió del món a Las Vegas, 5è al circuit Europeu Professional i 2 vegades campió d’Espanya.

Els altres classificats van ser:

3er. Class. Marc Vidal (Denver/Colorado nascut a Barcelona) Campió del Món 2016 VNEA a Las Vegas / Campió de l’Empire State Bola 9 2008 / Campió vàries vegades de l’Estat de Colorado i d’altres Campionats Nacionals dels EEUU, 32 US Open i 50 Mundial WPA del Circuit Professional 2010-2013.

4art. Class. Antonio Lorente. (Tarragona). Campió d’Espanya.

5è. Class. Jose Castillo (Girona), Campió d’Espanya .

6è. Class. Iván  Martín (Montcada) Billarista categoría màster amb varis podis al nostre open i molts títols d’Amoba i L’Endroit al seu haver.

7è. Class. Gavin Català (Vilafranca del Penedès), Campió d’Espanya per Equips 2ona cat., 25 del Món a Las Vegas VNEA’19.

8è. Class. Fran Cabanillas (Valls), Campió de Catalunya, d’Espanya i Membre de la Selecció Espanyola.

Parella Escocesa Catalunya. Campions – Schmit/N. Martín (5è títol) al vèncer 7-6 a Cabanillas/Vidal que són Sots-Campions Els 3er. Class. Marne/Crespo. 4arts. Class. Simón/Valenzuela.

Parella Escocesa Segona. Campions – Intriago/López al vèncer 7- 3 a Devesa/García que són Sots-Campions Els 3er. Class. Velasco/Gianni. 4arts. Class. Moyano/Alférez.

Popular/Segona. Campió – Nico Rodríguez (Uruguaià afincat a Barcelona) al vèncer 5-4 a John Torres (Mollet). Sots-Campió. 3er. Class. Rido El Bachiri (Mollet). 4art. Class. Iván Florensa (Terrassa). 5è. Class. Germán Blasco (Mollet), 6è. Class. Julián Velasco (Terrassa). 7è. Class. Iván López (Malgrat de Mar) i 8è. Class. Iván Díaz (Mataró).

  • Millor Molletà. John Torres  (Mollet)
  • Millor Júnior. Joel Marco    (Castelldefels)
  • Millor Fèmina. Mònica Jordan  (Castelldefels)

Han estat 70 hores de competició i 256 billaristes, repartits en 4 categories, Popular/Segona, Parella Escocesa Segona, Parella Escocesa Catalunya i Catalunya. Aquest open tenia 2 motius principals. Ser solidaris amb la reconstrucció de l’Only Billar, amics i membres d’Amoba, que se’ls hi va cremar el local el passat 1 de Juliol. I homenatjar a Jaume Grau, billarista amb una transcendència clau en la formació de La Lliga Molletana de Billar Americà que després esdevindria en Amoba. El millor jugador de billar americà molletà de la dècada dels 90 i 00.

“Extremadament competitiu, cavaller amb una dosi inigualable de fair-play i mestre de la darrera generació de grans jugadors molletans. No es pot parlar de billar americà a Mollet sense anomenar-lo. El seu llegat quedarà per sempre en el nostre record, tant per la seva immensa aportació ajudant a fer créixer aquest esport a la nostra vila, com per la seva petjada personal. Vagi aquest open en el seu honor en reconeixement al seu necessari suport i a l’estima de tota la nostra associació cap a la seva persona”, explica Gerard Camp, president d’Amoba.

“Hem tornat a gaudir de la gran festa del billar americà a casa nostra. S’ha superat la xifra de billaristes amb més nivell, entre els quals han vingut campions de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i del Món (4 xifra rècord). Ens han visitat billaristes top de l’àrea metropolitana, província de Barcelona, Girona, Tarragona, Mallorca i Saragossa”, comenta Camp.

El president d’Amoba fa una llarga llista d’agraïments a col·laboradors i esponsors:

El pot en premis ha estat de 12840€ entre 48 premiats. A més, s’han atorgat tres premis extra: Millor Molletà per part de Pitapes, Millor Júnior per part de Villacastin I Millor Fèmina per part de Grup Basi. Hem sortejat dos tacs, gràcies a Fort-Center I Sportsgames, i un cap de setmana, detall de l’Hotel Ibis. D’entre els 66 comerços col.laboradors també cal esmentar a: DM Group, The New Pool Group, Sala Agbar, Villacastin, Autoescola l’Illa, Sportgames, Fort-Center, Ibis, Decathlon i sobretot l’Ajuntament a qui agraïm especialment la cessió d’aquest magnífic  espai, el detall amb els trofeigs i els serveis tècnics.

A tots ells i a la resta que formen part dels 66 comerços que hi col.laboren en aquesta edició, molt agraits per la seva imprescindible ajuda.

Als billaristes, agrair-los d’haver-nos fet costat ajudant a aconseguir el rècord de participació, sent en aquest moment el 2on Open de Billar Americà més important de l’estat espanyol.

Finalment, a la família de l’staff, un orgull immens ser al costat vostre. Sou l’exemple que amb il.lusió, passió per la feina i solidaritat, es poden aconseguir grans fites per difícils que semblin. Sincerament mercès a: Pep, Edu, Eli, Cesc, Lolo, Jose Antonio, Dani, Paco, Toni, Soraya, Anabel, Juanmi, Anna, Katy, Laura Mateo, Jordi (torna a casa), Miquel Àngel (des del primer open), Ilena, Laura Contreras, Ester, Dolo, Noa, Chiki, i Marcos. Sou collonuts!