Protecció Civil realitzarà el 14 de setembre un simulacre que farà sonar al mateix temps els telèfons de tots els molletans

El proper dia 14 de setembre es farà una prova del sistema de missatgeria a telèfons mòbils de Protecció Civil a les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat. L’enviament es dividirà en quatre sectors, els quals rebran el missatge en diferents hores del matí. En el cas de Mollet del Vallès, els ciutadans rebran el missatge a les 10 hores.

  1. A les 11 h es rebrà a Barcelona, a les 12 h al Vallès Occidental i a les 13 h al Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.

Les alertes de Protecció Civil a mòbils és una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l’alerta estigui activa.

El so dels missatges d’avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan un mòbil rep el missatge també es produirà la notificació per vibració. Un cop llegit s’ha de marcar l’opció Acceptar que apareix en pantalla.

Pots escoltar el so de les alertes en aquest enllaç:

Cal tenir en compte que la prova comportarà que tots els telèfons mòbils sonin i vibrin de forma simultània, malgrat estiguin en silenci. I tots els telèfons mòbils intel·ligents que estiguin a la zona, i també tots els d’aquelles persones que hi estiguin de pas per carretera o ferrocarril.