Es torna a posar en marxa la campanya de reciclatge adreçada al sector de la restauració de la ciutat 

L’Ajuntament de Mollet del Vallès tornarà a posar en marxa una campanya informativa amb l’objectiu de donar suport al reciclatge, especialment de vidre, als comerços de restauració i hostaleria de la ciutat. Per difondre aquesta iniciativa, uns informadors ambientals explicaran als comerços com funciona el reciclatge d’envasos de vidre, resoldran els seus dubtes i els hi donaran eines per millorar el reciclatge. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Mollet fa un pas més per seguir aplicant mesures que ajudin a reduir l’impacte de l’emergència climàtica.

L’objectiu de la campanya informativa Horeca és donar eines a tots els comerços de restauració i d’hostaleria de Mollet per tal que puguin fer una correcta separació dels residus que generen, especialment dels envasos de vidre. Els informadors ambientals visitaran aquests establiments per conèixer de primera mà com gestionen el reciclatge d’envasos de vidre i informaran i donaran eines per millorar. Per exemple, s’informarà que al contenidor verd només es dipositen envasos de vidre (ampolles i pots). També oferiran uns cubells de reciclatge de gran capacitat de forma gratuïta (que podrà ser més gran o petit en funció del volum de l’establiment) per ajudar als establiments a fer la separació dels envasos de vidre i facilitar el seu buidatge al contenidor de vidre que tinguin més proper. 

Els residus d’altres materials com el cristall (copes, gots) o vaixelles de porcellana i ceràmica cal que es portin a la Deixalleria Municipal i/o a la Deixalleria Mòbil ja que la seva composició és diferent i perjudiquen el procés de reciclatge i producció de nous envasos de vidre.

Es la segona vegada que es duu a terme aquesta campanya. Al 2021, els informadors ambientals van visitar 231 establiments i es van demanar 49 cubells de reciclatge.

Per la regidora de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Noa Monràs González, “reciclant correctament el vidre reduïm residus, reduïm la contaminació de l’aire, estalviem energia i estalviem matèries primes i, com a societat, hem de tendir al residu zero, i està clar que tots hem de contribuir  a aquesta gran fita, tant individualment com col·lectivament”.